Antwerps project Den Oever bereikt hoogste punt

Gands (empowered by Triple Living) ontwikkelt 18 appartementen en 9 handelspanden in Sint-Andrieswijk

Vandaag bereiken de bouwwerken aan project Den Oever het hoogste punt. Zoals de traditie het voorschrijft, wordt daarom een meiboom aangeplant op de bouwsite. Gands (empowered by Triple Living) ontwikkelt het project dat 18 appartementen en negen handelspanden (twee voor Gands en zes voor Zorgbedrijf Antwerpen) samenbrengt rondom een grote, groene binnenruimte in de bruisende Sint-Andrieswijk in Antwerpen. Daarnaast voorziet het project ook 37 assistentiewoningen (waaronder 34 nieuwe en drie gerenoveerde) en een dienstencentrum voor Zorgbedrijf Antwerpen. Vandaag is het grootste deel van de ruwbouwwerken afgerond dankzij de hoofdaannemer MBG. Het einde van de werken is voorzien in de zomer van 2024.

Groen en duurzaam

Gands (empowered by Triple Living) neemt met Den Oever een aantal ecologische maatregelen om de stedelijke klimaateffecten te verzachten, waaronder groendaken, de installatie van zonnepanelen en voldoende regenwaterinfiltratie door de aanleg van een grote, groene binnenruimte. Deze semipublieke tuin komt tegemoet aan de vraag naar meer groen in de stad en voorziet de bewoners niet alleen van groene uitzichten, maar ook van een plek om tot rust te komen te midden van de bruisende stadsdynamiek. 

Centrale locatie met nieuwe doorsteek

Den Oever biedt een mix aan woningtypes en wil daarmee een gevarieerd doelpubliek aantrekken, helemaal in lijn met de levendige stadswijk die de schakel vormt tussen het historische centrum en het trendy Antwerpse Zuid. De wijk staat onder meer gekend om de Kloosterstraat met de vele antiek- en designwinkeltjes, de hippe modezaken aan het Modemuseum, het cultureel centrum aan het Sint-Andriesplein, de talrijke gezellige terrasjes, en de vele handige buurtwinkels. Openbaar vervoer en Velo-stations liggen in de onmiddellijke omgeving. De afbraak van bestaande gebouwen voorziet een doorgang tussen den Oever en de K. Ridderstraat om de wandelcirculatie te verbeteren.

Esa van den Heuvel, woordvoerder van Gands (empowered by Triple Living): “De focus komt nu helemaal te liggen op het afwerken van de gevels en de binneninrichting van de gebouwen. Ook de afbraak van de bestaande gebouwen ten voordele van de doorsteek naar de K. Ridderstraat vormt nog een belangrijke uitdaging.”
Els van Doesburg, voorzitter Zorgbedrijf Antwerpen: “Den Oever wordt een mooie en levendige woonplaats. Dankzij de mix van leeftijden en het open ontwerp kunnen heel wat mensen er zich thuis en gerust voelen.”

Meer foto's zijn beschikbaar via deze link.

 

Over Triple Living

Projecten met visie

Triple Living ontwikkelt totaalvisies en bouwt buurten waarin elk gebouw, elke straat en elke aanplanting, bijdragen aan het totaalconcept. Een masterplan vormt de strategische basis van elk onderdeel van het verdere project: van de architectuur tot de invulling van de commerciële ruimtes, de groenaanleg en de verankering van de site in de lokale buurt.

Triple Living streeft naar een sterke band met de buurt en gaat solide, langdurige partnerships aan met buurtbewoners, lokale besturen en professionele stakeholders. Zodat alle projecten lokaal gedragen en geïntegreerd zijn. Hun herbestemmingsprojecten, woon- en werksites geven buurt en stad een sterke socio-economische impuls.

Triple Living combineert de kracht van decennialange ervaring met de knowhow van de toekomst. Het gedreven Triple Living-team zorgt voor een efficiënte, doelgerichte ontwikkeling van zelfs het meest complexe project. De ingenieurs houden de vinger aan de pols van de laatste nieuwe ontwikkelingen. De duurzame materialen, state of the art technieken en hoogkwalitatieve afwerking overstijgen de strengste kwaliteitseisen.

Triple Living is begaan met ecologie en de socio-economische context van zijn projecten. Ze willen zorg dragen voor de toekomstige generaties. Daarom zet Triple Living proactief in op vooruitstrevende duurzame materialen en technieken. 


Nieuw Zuid, de buurt van de toekomst

Nieuw Zuid is een visionaire stadsontwikkeling van twintig hectare, die in het verlengde ligt van het Antwerpse Zuid en zich uitstrekt van de Schelde tot het nieuwe justitiepaleis. De speerpunten van de innovatieve site zijn architectuur, duurzaamheid en groen. En leefbaarheid, want in de nieuwe buurt draait alles om goed leven, wonen en werken. De site is autoluw, krijgt een groot park van zes hectare en is dooraderd met groen, wadi’s en wandelpaden. Op het vlak van duurzaamheid speelt Nieuw Zuid een pioniersrol, met onder meer het grootste warmtenet van Vlaanderen, wadi’s om het regenwater op te vangen, een circulaire hub voor ecologische start-ups, slimme meters, sorteerstraten, en smart city-applicaties.

Nieuw Zuid is een weerspiegeling van het stadsleven in al zijn facetten, met crèches, hotels, winkels, horecazaken, kunstgalerijen, dokterspraktijken en een school in aanbouw. Studentenflats en assistentiewoningen huizen hier broederlijk naast elkaar. Daarnaast is er een grote variatie aan appartementen, kantoren en commerciële ruimtes. Eind 2025 zouden alle werken afgerond moeten zijn en is Antwerpen een nieuw stadsdeel met zo’n tweeduizend appartementen rijker.

Meer informatie vind je op www.nieuwzuid-antwerpen.be