Antwerpse buurt Nieuw Zuid verwelkomt George’s Bar

Bewoners van de wijk George en Barth openen bar en lunchplek

De Antwerpse wijk Nieuw Zuid heeft er een leuke horecazaak bij. Gisteren opende George’s Bar, een gezellige bar waar comfortfood en lunch samengaan met heerlijke drankjes. Opvallend: initiatiefnemers George en Barth zijn zelf bewoners van Nieuw Zuid. ​ 

We wonen ondertussen zo’n anderhalf jaar op Nieuw Zuid”, legt Barth uit. “En we willen graag onze bijdrage leveren aan een van de grootste stadsontwikkelingen van het land. Doordat we zelf in de buurt wonen en leven, voelen we goed aan wat de buurt nog kan gebruiken. Een leuke bar waar iedereen zich thuis voelt en waar iedereen terecht kan voor een hapje en een drankje of zelfs een snack, bijvoorbeeld.”

“Onze kans lag voor het grijpen,” vult George aan. De geboren Noord-Ier verleent zijn naam aan de nieuwe bar en is ook de grote trekker van het verhaal. “Het vroegere café Den Tripel stond al een tijdje leeg. Na wat opzoekingswerk zijn we bij de eigenaar van het pand terechtgekomen en zo is de bal aan het rollen gegaan. We zijn blij dat we ons in die zaak hebben kunnen vestigen”.

Hoewel George en Barth altijd aangetrokken waren tot de look van het vroegere café, besloten ze om er hun eigen ding mee te doen. “We voelden dat er meer in zat”, aldus George. “Vroeger was het een café, wij hebben er een bar van gemaakt. Met meer uitstraling en meer gezelligheid. Omdat we ook comfortfood zullen serveren, komen er bijvoorbeeld meer zitplaatsen bij. En regelmatig organiseren we een leuk event.”

Ook de bedrijven uit de buurt hebben er met George’s Bar een nieuwe lunchplek bij. “Voor hen hebben we een takeawaykaart of ze kunnen een tafeltje reserveren tijdens de lunch. Kleine of grote honger, we staan de hele week voor de buurt klaar.”

George’s Bar is dagelijks open, van zondag tot woensdag van 10 tot 22 uur en van donderdag tot en met zaterdag van 10 uur tot middernacht.


Over Triple Living

Projecten met visie

Triple Living ontwikkelt totaalvisies en bouwt buurten waarin elk gebouw, elke straat en elke aanplanting, bijdragen aan het totaalconcept. Een masterplan vormt de strategische basis van elk onderdeel van het verdere project: van de architectuur tot de invulling van de commerciële ruimtes, de groenaanleg en de verankering van de site in de lokale buurt.

Triple Living streeft naar een sterke band met de buurt en gaat solide, langdurige partnerships aan met buurtbewoners, lokale besturen en professionele stakeholders. Zodat alle projecten lokaal gedragen en geïntegreerd zijn. Hun herbestemmingsprojecten, woon- en werksites geven buurt en stad een sterke socio-economische impuls.

Triple Living combineert de kracht van decennialange ervaring met de knowhow van de toekomst. Het gedreven Triple Living-team zorgt voor een efficiënte, doelgerichte ontwikkeling van zelfs het meest complexe project. De ingenieurs houden de vinger aan de pols van de laatste nieuwe ontwikkelingen. De duurzame materialen, state of the art technieken en hoogkwalitatieve afwerking overstijgen de strengste kwaliteitseisen.

Triple Living is begaan met ecologie en de socio-economische context van zijn projecten. Ze willen zorg dragen voor de toekomstige generaties. Daarom zet Triple Living proactief in op vooruitstrevende duurzame materialen en technieken. 


Nieuw Zuid, de buurt van de toekomst

Nieuw Zuid is een visionaire stadsontwikkeling van twintig hectare, die in het verlengde ligt van het Antwerpse Zuid en zich uitstrekt van de Schelde tot het nieuwe justitiepaleis. De speerpunten van de innovatieve site zijn architectuur, duurzaamheid en groen. En leefbaarheid, want in de nieuwe buurt draait alles om goed leven, wonen en werken. De site is autoluw, krijgt een groot park van zes hectare en is dooraderd met groen, wadi’s en wandelpaden. Op het vlak van duurzaamheid speelt Nieuw Zuid een pioniersrol, met onder meer het grootste warmtenet van Vlaanderen, wadi’s om het regenwater op te vangen, een circulaire hub voor ecologische start-ups, slimme meters, sorteerstraten, en smart city-applicaties.

Nieuw Zuid is een weerspiegeling van het stadsleven in al zijn facetten, met crèches, hotels, winkels, horecazaken, kunstgalerijen, dokterspraktijken en een school in aanbouw. Studentenflats en assistentiewoningen huizen hier broederlijk naast elkaar. Daarnaast is er een grote variatie aan appartementen, kantoren en commerciële ruimtes. Eind 2025 zouden alle werken afgerond moeten zijn en is Antwerpen een nieuw stadsdeel met zo’n tweeduizend appartementen rijker.

Meer informatie vind je op www.nieuwzuid-antwerpen.be