Antwerpse buurt Nieuw Zuid verwelkomt Le Petit Deli

Nieuwe horecazaak in Schelde 21, gebouw ontworpen door Vincent Van Duysen 

Goed nieuws voor de bewoners van Schelde 21 en bij uitbreiding de hele buurt Nieuw Zuid, want de unieke residentie met erkende assistentiewoningen heeft sinds kort een gloednieuwe brasserie op haar benedenverdieping. Le Petit Deli is een gezellige bistro met een Frans-Belgisch menu en is voor iedereen toegankelijk.

Betaalbaar én lekker eten

Zaakvoerder Johan Tisson mikt onomwonden op betaalbaar, vers én lekker eten. De naam Le Petit Deli komt van delicieus,” aldus Tisson. “De kleine lekker, maar in het Frans klinkt het veel beter. Ik wil van Le Petit Deli op korte termijn een gezellige plek maken waar iedereen zich welkom voelt, ook mensen die niet in Schelde 21 wonen. Een plek waar je snel iets kan drinken, maar tegelijkertijd uitgebreid kan tafelen. Onze ambitie is om mensen gelukkig te maken met wat we doen.”

Wie voor het eerst bij ons komt eten, raad ik onze salade ‘Le Petit Deli’ aan. Ik ga je niet verklappen wat erin zit. Dat moet je maar komen proeven.”

"De goesting om er iets moois van te maken is groot. En de energie ook!" - Zaakvoerder Johan Tisson

Geen seconde twijfel

Via vrienden hoorde Tisson dat Schelde 21 al een tijdje op zoek was naar een uitbater voor het restaurant. “Ik was al verliefd op de buurt, en toen ik ook het prachtige gebouw leerde kennen, heb ik geen seconde getwijfeld. Nieuw Zuid is de nieuwste buurt in, wat mij betreft, de mooiste stad van de wereld. Ik ben blij dat ik in zo’n kader mijn ding kan doen. Ik ben geboren en getogen in de horeca en al van jongs af aan droomde ik van een eigen zaak. Na vele jaren ervaring op te doen in verschillende horecazaken, zet ik nu – op mijn eenenveertigste – eindelijk de stap. De goesting om er iets moois van te maken is groot. En de energie ook!

Missing link voor prachtig woonproject

Le Petit Deli bevindt zich op de benedenverdieping van Schelde 21. De luxeresidentie met erkende assistentiewoningen werd ontworpen door de bekende Antwerpse architect Vincent Van Duysen. 

De prachtig vormgegeven faciliteiten – een zwembad, fitnessruimte, sauna, schoonheidssalon en kapsalon – getuigen van smaak en oog voor detail en doen denken aan een luxeresort”, legt Esa van den Heuvel, marketingmanager van projectontwikkelaar Triple Living, uit. “Maar om het resortgevoel compleet te maken, miste er nog iets. Een gezellig restaurant. De komst van Le Petit Deli is het laatste stukje dat de puzzel van Schelde 21 volledig maakt. Ik ben ervan overtuigd dat de bewoners van Schelde 21, en bij uitbreiding van heel de buurt Nieuw Zuid, hier veel mooie en lekkere momenten zullen beleven.

Le Petit Deli bevindt zich op de benedenverdieping van residentie Schelde 21 in de Antwerpse buurt Nieuw Zuid en is elke weekdag geopend vanaf 11.30 uur. De brasserie is voor iedereen toegankelijk.

Adres: Ledeganckkaai 21, 2000 Antwerpen

Over Triple Living

Projecten met visie

Triple Living ontwikkelt totaalvisies en bouwt buurten waarin elk gebouw, elke straat en elke aanplanting, bijdragen aan het totaalconcept. Een masterplan vormt de strategische basis van elk onderdeel van het verdere project: van de architectuur tot de invulling van de commerciële ruimtes, de groenaanleg en de verankering van de site in de lokale buurt.

Triple Living streeft naar een sterke band met de buurt en gaat solide, langdurige partnerships aan met buurtbewoners, lokale besturen en professionele stakeholders. Zodat alle projecten lokaal gedragen en geïntegreerd zijn. Hun herbestemmingsprojecten, woon- en werksites geven buurt en stad een sterke socio-economische impuls.

Triple Living combineert de kracht van decennialange ervaring met de knowhow van de toekomst. Het gedreven Triple Living-team zorgt voor een efficiënte, doelgerichte ontwikkeling van zelfs het meest complexe project. De ingenieurs houden de vinger aan de pols van de laatste nieuwe ontwikkelingen. De duurzame materialen, state of the art technieken en hoogkwalitatieve afwerking overstijgen de strengste kwaliteitseisen.

Triple Living is begaan met ecologie en de socio-economische context van zijn projecten. Ze willen zorg dragen voor de toekomstige generaties. Daarom zet Triple Living proactief in op vooruitstrevende duurzame materialen en technieken. 


Nieuw Zuid, de buurt van de toekomst

Nieuw Zuid is een visionaire stadsontwikkeling van twintig hectare, die in het verlengde ligt van het Antwerpse Zuid en zich uitstrekt van de Schelde tot het nieuwe justitiepaleis. De speerpunten van de innovatieve site zijn architectuur, duurzaamheid en groen. En leefbaarheid, want in de nieuwe buurt draait alles om goed leven, wonen en werken. De site is autoluw, krijgt een groot park van zes hectare en is dooraderd met groen, wadi’s en wandelpaden. Op het vlak van duurzaamheid speelt Nieuw Zuid een pioniersrol, met onder meer het grootste warmtenet van Vlaanderen, wadi’s om het regenwater op te vangen, een circulaire hub voor ecologische start-ups, slimme meters, sorteerstraten, en smart city-applicaties.

Nieuw Zuid is een weerspiegeling van het stadsleven in al zijn facetten, met crèches, hotels, winkels, horecazaken, kunstgalerijen, dokterspraktijken en een school in aanbouw. Studentenflats en assistentiewoningen huizen hier broederlijk naast elkaar. Daarnaast is er een grote variatie aan appartementen, kantoren en commerciële ruimtes. Eind 2025 zouden alle werken afgerond moeten zijn en is Antwerpen een nieuw stadsdeel met zo’n tweeduizend appartementen rijker.

Meer informatie vind je op www.nieuwzuid-antwerpen.be