Buurtcomité en Triple Living organiseren paasevent voor Nieuw Zuid

Paashaas deelt opnieuw eitjes uit aan de kinderen

Voor het derde jaar op rij kwam de paashaas vanmorgen eitjes uitdelen aan de kinderen van Nieuw Zuid. Triple Living en het buurtcomité sloegen de handen in elkaar en maakten er dit keer een leuke buurthappening van, met spelletjes en heel wat lekkers voor de kinderen van Nieuw Zuid.

 

“Ik vind het geweldig om mensen bij elkaar te brengen”, zegt Viviane Cammers van het buurtcomité. “Niets leukers om te zien dan mensen die samen een fijne tijd beleven. Na het grote buurtfeest van vorige zomer had ik er ook echt zin in om nog eens samen met de buren iets te doen. En daarom besloten we om het paasmoment uit te breiden met leuke kinderspelletjes zoals onder andere Domino, Kubb en Vier Op Een Rij.”

“Een schot in de roos”, aldus Viviane, “want zo werd het paasmoment ook voor de volwassenen een leuke voormiddag. De paashaas was trouwens in topvorm. Hij liep zelfs met de joggers in het park mee. Dat vonden sommige kindjes maar raar, maar toch ook grappig.” (lacht)

 

De buurtbewoners kregen op voorhand een uitnodiging voor het event, zodat de organisatoren wisten hoeveel mensen ze mochten verwachten. “Inschrijven was natuurlijk gratis”, aldus Esa van den Heuvel van Triple Living, “maar we hadden toch een indicatie nodig van hoeveel paaseitjes we moesten voorzien. Stel je voor dat je een aantal kinderen moet teleurstellen, dat wil je toch niet? We hadden op voorhand meer dan 30 kinderen die ingeschreven waren, daar ben ik heel blij mee.”

 

Is er met een paasevent op Nieuw Zuid een traditie in gang gezet? “Wat mij betreft wel”, zegt Viviane. “Als ik de blije gezichtjes van de kinderen zie, dan zie ik geen reden om dit volgend jaar niet opnieuw te doen. Als dan het weer ook nog wat minder fris is, wordt het vast opnieuw een schot in de roos.”

“Ik hoop het ook”, treedt buurtbewoonster Xenia haar bij. “Mijn zoontje Louis vond het superleuk. Tof geregeld, ik hoop dat de Paashaas ieder jaar terugkomt.”

 

Over Triple Living

Projecten met visie

Triple Living ontwikkelt totaalvisies en bouwt buurten waarin elk gebouw, elke straat en elke aanplanting, bijdragen aan het totaalconcept. Een masterplan vormt de strategische basis van elk onderdeel van het verdere project: van de architectuur tot de invulling van de commerciële ruimtes, de groenaanleg en de verankering van de site in de lokale buurt.

Triple Living streeft naar een sterke band met de buurt en gaat solide, langdurige partnerships aan met buurtbewoners, lokale besturen en professionele stakeholders. Zodat alle projecten lokaal gedragen en geïntegreerd zijn. Hun herbestemmingsprojecten, woon- en werksites geven buurt en stad een sterke socio-economische impuls.

Triple Living combineert de kracht van decennialange ervaring met de knowhow van de toekomst. Het gedreven Triple Living-team zorgt voor een efficiënte, doelgerichte ontwikkeling van zelfs het meest complexe project. De ingenieurs houden de vinger aan de pols van de laatste nieuwe ontwikkelingen. De duurzame materialen, state of the art technieken en hoogkwalitatieve afwerking overstijgen de strengste kwaliteitseisen.

Triple Living is begaan met ecologie en de socio-economische context van zijn projecten. Ze willen zorg dragen voor de toekomstige generaties. Daarom zet Triple Living proactief in op vooruitstrevende duurzame materialen en technieken. 


Nieuw Zuid, de buurt van de toekomst

Nieuw Zuid is een visionaire stadsontwikkeling van twintig hectare, die in het verlengde ligt van het Antwerpse Zuid en zich uitstrekt van de Schelde tot het nieuwe justitiepaleis. De speerpunten van de innovatieve site zijn architectuur, duurzaamheid en groen. En leefbaarheid, want in de nieuwe buurt draait alles om goed leven, wonen en werken. De site is autoluw, krijgt een groot park van zes hectare en is dooraderd met groen, wadi’s en wandelpaden. Op het vlak van duurzaamheid speelt Nieuw Zuid een pioniersrol, met onder meer het grootste warmtenet van Vlaanderen, wadi’s om het regenwater op te vangen, een circulaire hub voor ecologische start-ups, slimme meters, sorteerstraten, en smart city-applicaties.

Nieuw Zuid is een weerspiegeling van het stadsleven in al zijn facetten, met crèches, hotels, winkels, horecazaken, kunstgalerijen, dokterspraktijken en een school in aanbouw. Studentenflats en assistentiewoningen huizen hier broederlijk naast elkaar. Daarnaast is er een grote variatie aan appartementen, kantoren en commerciële ruimtes. Eind 2025 zouden alle werken afgerond moeten zijn en is Antwerpen een nieuw stadsdeel met zo’n tweeduizend appartementen rijker.

Meer informatie vind je op www.nieuwzuid-antwerpen.be