Buurtcomité van Antwerpse Nieuw Zuid organiseert eerste kerstmarkt

Nieuw Zuid - Goed nieuws voor wie van sfeerlichtjes, kerstmuziek, glühwein en aangename eindejaarsgezelligheid houdt: op zondag 10 december organiseert het buurtcomité van Nieuw Zuid voor het eerst een kerstmarkt op het centrale Panamarenkoplein. ​

De kerstperiode is de gezelligste tijd van het jaar en we willen de buurt ervan laten genieten op het centrale Panamarenkoplein”, legt Viviane Cammers van het buurtcomité uit. “Zo kwamen we al snel uit bij een kerstmarkt. Een kerstmarkt is de ideale gelegenheid om gezellig samen een glas te drinken op het voorbije én het nieuwe jaar. Onze buurt bruist van creatief talent en enkele van deze creatievelingen tonen hun werken op onze eerste kerstmarkt.” ​ 

Glühwein en pannenkoeken 

Het wordt een erg veelzijdige kerstmarkt”, vertelt buurtbewoner Liliane Caris. Zij maakt al jaren kerststerren van snoeihout en zelfgemaakte kerstboompjes van wijnkurken. Op de kerstmarkt verkoopt ze die voor het goede doel. Een andere buurtbewoner, Sebastiaan Klijnen, maakt dan weer warme chocomelk, terwijl hij zijn reisgidsen over de Verenigde Staten voorstelt. “Zelf ga ik samen met buurtbewoners Kaat en Lin pannenkoeken bakken en echte Duitse glühwein maken”, zegt organisatrice Viviane Cammers. “Want een kerstmarkt zonder glühwein is geen echte kerstmarkt, toch?”. 

Steun van ondernemers uit de buurt 

Ook de ondernemers uit de buurt zorgen opnieuw voor ondersteuning. Circulaire hub 'Circuit' zal op de kerstmarkt een aantal toffe kerstspullen presenteren. Broodjeszaak Smakelijk zorgt voor iets lekkers en brasserie Le Petit Deli creëert een speciaal gerechtje voor de kerstmarkt. Uitbater Johan zorgt ook voor jenever. Daarnaast zijn er oesters en cava van Fine Fleur en lekkere wijntjes van Het Griekse Huis.

Alles staat klaar om er een gezellige middag van te maken”, besluit Viviane Cammers. “Nu alleen hopen op veel bezoekers en mooi weer.” ​ 

De kerstmarkt op Nieuw Zuid vindt plaats op zondag 10 december.
Afspraak vanaf 15 uur op het Panamarenkoplein. 

Over Triple Living

Projecten met visie

Triple Living ontwikkelt totaalvisies en bouwt buurten waarin elk gebouw, elke straat en elke aanplanting, bijdragen aan het totaalconcept. Een masterplan vormt de strategische basis van elk onderdeel van het verdere project: van de architectuur tot de invulling van de commerciële ruimtes, de groenaanleg en de verankering van de site in de lokale buurt.

Triple Living streeft naar een sterke band met de buurt en gaat solide, langdurige partnerships aan met buurtbewoners, lokale besturen en professionele stakeholders. Zodat alle projecten lokaal gedragen en geïntegreerd zijn. Hun herbestemmingsprojecten, woon- en werksites geven buurt en stad een sterke socio-economische impuls.

Triple Living combineert de kracht van decennialange ervaring met de knowhow van de toekomst. Het gedreven Triple Living-team zorgt voor een efficiënte, doelgerichte ontwikkeling van zelfs het meest complexe project. De ingenieurs houden de vinger aan de pols van de laatste nieuwe ontwikkelingen. De duurzame materialen, state of the art technieken en hoogkwalitatieve afwerking overstijgen de strengste kwaliteitseisen.

Triple Living is begaan met ecologie en de socio-economische context van zijn projecten. Ze willen zorg dragen voor de toekomstige generaties. Daarom zet Triple Living proactief in op vooruitstrevende duurzame materialen en technieken. 


Nieuw Zuid, de buurt van de toekomst

Nieuw Zuid is een visionaire stadsontwikkeling van twintig hectare, die in het verlengde ligt van het Antwerpse Zuid en zich uitstrekt van de Schelde tot het nieuwe justitiepaleis. De speerpunten van de innovatieve site zijn architectuur, duurzaamheid en groen. En leefbaarheid, want in de nieuwe buurt draait alles om goed leven, wonen en werken. De site is autoluw, krijgt een groot park van zes hectare en is dooraderd met groen, wadi’s en wandelpaden. Op het vlak van duurzaamheid speelt Nieuw Zuid een pioniersrol, met onder meer het grootste warmtenet van Vlaanderen, wadi’s om het regenwater op te vangen, een circulaire hub voor ecologische start-ups, slimme meters, sorteerstraten, en smart city-applicaties.

Nieuw Zuid is een weerspiegeling van het stadsleven in al zijn facetten, met crèches, hotels, winkels, horecazaken, kunstgalerijen, dokterspraktijken en een school in aanbouw. Studentenflats en assistentiewoningen huizen hier broederlijk naast elkaar. Daarnaast is er een grote variatie aan appartementen, kantoren en commerciële ruimtes. Eind 2025 zouden alle werken afgerond moeten zijn en is Antwerpen een nieuw stadsdeel met zo’n tweeduizend appartementen rijker.

Meer informatie vind je op www.nieuwzuid-antwerpen.be