Eerste woonproject in de vernieuwde Antwerpse Slachthuisbuurt bereikt hoogste punt

Triple Living, Immobel en aannemers Houben en Hooyberghs vieren mijlpaal met meiboom op Groene Poort

Antwerpen, 31 oktober 2024 – Groene Poort, het eerste woonproject van de vernieuwde Slachthuisbuurt, heeft zijn hoogste punt bereikt. Ter gelegenheid hiervan organiseerden projectontwikkelaars Triple Living en Immobel, samen met aannemers Houben en Hooyberghs, een traditionele meiboomviering. Deze mijlpaal wordt gevierd door een boom op het dak te plaatsen, een eeuwenoude traditie in de bouwsector.

Herbestemde meiboom

De gekozen meiboom is niet lukraak gekozen. Het is een bestaand exemplaar uit de buurt die door de werkzaamheden niet kon behouden worden. Na de viering krijgt de boom een nieuwe plek in de binnentuin van Groene Poort, als blijvend symbool voor het duurzame karakter van het project en de zorg voor de buurt en de natuur.

Een buurt in transformatie

De Slachthuisbuurt is een gebied met een rijke geschiedenis. Ze ondergaat momenteel een uitgebreide herontwikkeling die nieuw leven in de wijk brengt. Waar het gebied ooit bekendstond om zijn industriële karakter en slachthuizen, wordt het nu omgevormd tot een groene en gezellige woonwijk, compleet met parken, winkels, pleintjes en sportfaciliteiten. Naast Groene Poort, dat een sleutelrol speelt in het vernieuwde imago van de buurt, zijn er nog twee andere residentiële projecten in ontwikkeling in de wijk.

Oase is een residentieel nieuwbouwproject ontworpen door het Spaanse architectenbureau Harquitectes in samenwerking met Styfhals architecten. Dit project onderscheidt zich door een prachtige binnentuin, die als een ware oase van rust in de stad fungeert. Bewoners kunnen genieten van een groene en serene leefomgeving, midden in het bruisende stadsleven.

Het tweede project, Entrekot, bestaat uit studentenkoten en bevindt zich naast de nieuwe campus van de AP Hogeschool. Dit project is een buitenkans voor investeerders die zich willen richten op de groeiende vraag en het nijpend tekort aan studentenhuisvesting in Antwerpen.

Groene Poort: duurzaamheid, architectuur en gemeenschap centraal

Groene Poort is het eerste woonproject in de Slachthuisbuurt en zet hoog in op duurzaamheid en leefbaarheid. Architecten Paul Robbrecht (Robbrecht en Daem Architecten), David Van Severen (OFFICE KGDVS) en Paul Vermeulen (De Smet Vermeulen Architecten) bespraken tijdens de viering het verloop van het bouwproces en de architecturale keuzes die het project kenmerken. Het ontwerp heeft aandacht voor architectuur, groen en kwaliteit, waarmee het de basis vormt voor een duurzaam hoofdstuk voor de buurt.

De buurt ondergaat een frisse transformatie, gestimuleerd door recente ontwikkelingen zoals de nieuwe campus van de AP Hogeschool en de opening van de Twee Stierenstraat. Binnenkort komen daar de eerste bewoners van Groene Poort bij,” aldus Esa van den Heuvel, woordvoerder van Triple Living. “De meiboomviering markeert niet alleen de voortgang van Groene Poort, maar ook de belofte van een nieuw, duurzaam tijdperk in de Slachthuisbuurt, waarin de authentieke gezelligheid van de wijk behouden blijft.”

Triple Living en Immobel: projectontwikkelaars met ervaring

De nieuwe buurt wordt ontwikkeld door Triple Living en Immobel, beide grote spelers op de markt en zeer ervaren in het bouwen van vernieuwde stadsontwikkelingsprojecten. Duurzaamheid, kwaliteit en klantgerichtheid zijn waarden die beide ontwikkelaars delen. Samen staan zij garant voor ruim 150 jaar ervaring.

Voor meer informatie: groenepoort-antwerpen.be


Esa van den Heuvel

Marketing Manager, Triple Living

 

 

 

Over Triple Living

Projecten met visie

Triple Living ontwikkelt totaalvisies en bouwt buurten waarin elk gebouw, elke straat en elke aanplanting, bijdragen aan het totaalconcept. Een masterplan vormt de strategische basis van elk onderdeel van het verdere project: van de architectuur tot de invulling van de commerciële ruimtes, de groenaanleg en de verankering van de site in de lokale buurt.

Triple Living streeft naar een sterke band met de buurt en gaat solide, langdurige partnerships aan met buurtbewoners, lokale besturen en professionele stakeholders. Zodat alle projecten lokaal gedragen en geïntegreerd zijn. Hun herbestemmingsprojecten, woon- en werksites geven buurt en stad een sterke socio-economische impuls.

Triple Living combineert de kracht van decennialange ervaring met de knowhow van de toekomst. Het gedreven Triple Living-team zorgt voor een efficiënte, doelgerichte ontwikkeling van zelfs het meest complexe project. De ingenieurs houden de vinger aan de pols van de laatste nieuwe ontwikkelingen. De duurzame materialen, state of the art technieken en hoogkwalitatieve afwerking overstijgen de strengste kwaliteitseisen.

Triple Living is begaan met ecologie en de socio-economische context van zijn projecten. Ze willen zorg dragen voor de toekomstige generaties. Daarom zet Triple Living proactief in op vooruitstrevende duurzame materialen en technieken.