Mandelhof Roeselare: opnieuw een open hart voor de binnenstad

Skyline Europe stelt nieuw project voor in centrum van de Rodenbachstad

De kogel is door de kerk. Weldra zal het Zuidpand – het massieve gebouw in het centrum van Roeselare – verdwijnen. Het gebouw staat al een hele tijd leeg en zal plaatsmaken voor een gloednieuwe en gezinsvriendelijke groene woonsite. Bouwheer Skyline Europe begint er midden volgend jaar aan de bouw van Mandelhof, een open gebouw met 96 appartementen én een ruime binnentuin. Het centrum van Roeselare krijgt zo een injectie van rust en groen en de omgeving van het Klein Seminarie opnieuw een open karakter. De oplevering is voorzien voor 2024.

“Iedereen kent het Zuidpand”, vertelt Wim Liebaut, projectverantwoordelijke bij Skyline Europe. “Oudere mensen kennen de Sarma uit de jaren zestig. Jongere generaties kennen het dankzij de vroegere bowlingzaal in de kelder of de vele winkels erboven. Als je vandaag naar het Zuidpand kijkt, dan zie je een bombastisch zwart gebouw met een gesloten, anoniem karakter. Dat zal in de toekomst helemaal veranderen.”

Een baken van rust

Mandelhof wordt een ultramoderne residentie, met een uitgebreide keuze aan appartementen die gegroepeerd zijn rond een prachtige binnentuin. De open architectuur van de twee gebouwen slaat letterlijk een brug tussen de bruisende stad en de groene oase van de binnentuin.

“Roeselare is een levendige stad met een warm historisch hart en een rijk horeca- en cultuuraanbod”, aldus Liebaut. “Het is de shoppinghotspot van de Leiestreek, die veel mensen van buitenaf aantrekt. Mandelhof moet een baken van rust worden pal in het centrum. Naast de riante binnentuin, is er ook een collectief dakterras, een gezellige ontmoetingsplaats waar bewoners een prachtig uitzicht hebben over de skyline van de stad.”

De Mandel, onzichtbare rivier door Roeselare

De naam Mandelhof verwijst naar de Mandel, een zijrivier van de Leie die ondergronds door Roeselare stroomt. “De Mandel vloeit letterlijk onder het gebouw door in de richting van het Klein Seminarie”, aldus Liebaut.

Over Triple Living

Projecten met visie

Triple Living ontwikkelt totaalvisies en bouwt buurten waarin elk gebouw, elke straat en elke aanplanting, bijdragen aan het totaalconcept. Een masterplan vormt de strategische basis van elk onderdeel van het verdere project: van de architectuur tot de invulling van de commerciële ruimtes, de groenaanleg en de verankering van de site in de lokale buurt.

Triple Living streeft naar een sterke band met de buurt en gaat solide, langdurige partnerships aan met buurtbewoners, lokale besturen en professionele stakeholders. Zodat alle projecten lokaal gedragen en geïntegreerd zijn. Hun herbestemmingsprojecten, woon- en werksites geven buurt en stad een sterke socio-economische impuls.

Triple Living combineert de kracht van decennialange ervaring met de knowhow van de toekomst. Het gedreven Triple Living-team zorgt voor een efficiënte, doelgerichte ontwikkeling van zelfs het meest complexe project. De ingenieurs houden de vinger aan de pols van de laatste nieuwe ontwikkelingen. De duurzame materialen, state of the art technieken en hoogkwalitatieve afwerking overstijgen de strengste kwaliteitseisen.

Triple Living is begaan met ecologie en de socio-economische context van zijn projecten. Ze willen zorg dragen voor de toekomstige generaties. Daarom zet Triple Living proactief in op vooruitstrevende duurzame materialen en technieken.