Nieuwe campus Hallen in Antwerpen is officieel overgedragen aan AP Hogeschool

Triple Living en Immobel overhandigen sleutels aan AP Hogeschool Antwerpen en lanceren nieuw project

Tijdens een event in aanwezigheid van Antwerps burgemeester Bart De Wever en schepen Annick De Ridder overhandigden Triple Living, Immobel en Vanhout de sleutels van de gloednieuwe campus Hallen aan de directie van AP Hogeschool Antwerpen. De projectontwikkelaars maakten van de gelegenheid gebruik om ook de verkoop van hun nieuwste residentiële nieuwbouwproject Oase te starten.

Dat de nieuwe campus van AP Hogeschool een hoogtechnologisch kunststukje wordt, bleek ook tijdens de officiële sleuteloverhandiging. Met de hulp van laserstralen, in de geest van de innovatieve campus, opende de deur voor de genodigden, en binnenkort voor de eerste studenten. Pascale De Groote, algemeen directeur AP Hogeschool: “De verhuizing vanuit 2 andere campussen wordt een hele operatie. Zeker als je weet dat we maar liefst 21.000 vierkante meter zullen inrichten, waaronder hightech labo’s. Maar de extra ruimte komt als geroepen, want het voorbije academiejaar hebben we de kaap van 16.000 studenten overschreden.“ ​

Dit is de nieuwe campus Hallen:

 • Campus met 21.000 m2 aan hypermoderne labo’s, leslokalen, ontmoetingsruimtes en kantoren
 • Geplande opening: academiejaar 2024 -25
 • Aantal studenten: 2.000
 • Hoogte van de toren: 32,62 meter
 • Hoogte van de slachthuishallen: 14 meter
 • Aantal ronde nieuwe ramen in de hallen: 448
 • Aantal boorgaten voor het BEO-veld: 48
 • Diepte van het BEO-veld: 150 meter


De werken aan de nieuwe campus zijn dan ook voorspoedig verlopen. Minder dan twee jaar geleden (op 28 juni 2022, nvdr) gaf Bart De Wever zelf het startschot voor de werken met een eerste boring van het ondergrondse BEO-veld en vandaag al worden de gebouwen opgeleverd en overgedragen. Nu de sleutels overhandigd zijn, kan de campus half september haar eerste van in totaal zo’n 2.000 studenten verwelkomen. Een mijlpaal voor de buurt, die de komende jaren nog vaker van zich zal doen spreken. Ook naast de Slachthuishallen wordt er immers druk gewerkt aan de toekomst van de Slachthuisbuurt, die niet enkel ruimte voor vorming en onderwijs zal bieden. De buurt wordt [EH1] een bruisende en inspirerende groene wijk met plaats voor recreatie, onderwijs, creatieve economie, lokale handel, cultuur, sport, innovatie, wonen en horeca.

De nieuwe campus van AP Hogeschool Antwerpen opent in september de deuren voor studenten.

Nieuw residentieel project: Oase

Tijdens de sleuteloverhandiging lanceerden projectontwikkelaars Triple Living en Immobel ook hun nieuwste residentiële project in de buurt: Oase. Het nieuwbouwproject vormt een mooi geheel van verschillende gebouwen rond een rustgevende binnentuin en wordt de perfecte symbiose tussen duurzaamheid en kwalitatief wonen. “Wie houdt van het leven in de stad, maar na een drukke dag wil thuiskomen in rust en sereniteit, vindt in Oase absoluut zijn of haar ding”, legt Esa van den Heuvel van Triple Living uit. ​

De verkoop van Oase gaat nu van start. De bouwwerken zullen in het voorjaar van 2025 beginnen. Wie meer informatie wil over de energiezuinige nieuwbouwappartementen, kan terecht op www.oase-antwerpen.be. 

OASE in één oogopslag

 • Energiezuinige appartementen (1-3 slaapkamers) en duplexwoningen
 • (Doorzonappartementen) met ruime privéterrassen en kruisventilatie
 • Gezellige en weelderige binnentuin ontworpen door Eric Dhont
 • Ondergrondse garage met privébergingen en plaatsen voor auto’s en fietsen

 

 

 

Over Triple Living

Projecten met visie

Triple Living ontwikkelt totaalvisies en bouwt buurten waarin elk gebouw, elke straat en elke aanplanting, bijdragen aan het totaalconcept. Een masterplan vormt de strategische basis van elk onderdeel van het verdere project: van de architectuur tot de invulling van de commerciële ruimtes, de groenaanleg en de verankering van de site in de lokale buurt.

Triple Living streeft naar een sterke band met de buurt en gaat solide, langdurige partnerships aan met buurtbewoners, lokale besturen en professionele stakeholders. Zodat alle projecten lokaal gedragen en geïntegreerd zijn. Hun herbestemmingsprojecten, woon- en werksites geven buurt en stad een sterke socio-economische impuls.

Triple Living combineert de kracht van decennialange ervaring met de knowhow van de toekomst. Het gedreven Triple Living-team zorgt voor een efficiënte, doelgerichte ontwikkeling van zelfs het meest complexe project. De ingenieurs houden de vinger aan de pols van de laatste nieuwe ontwikkelingen. De duurzame materialen, state of the art technieken en hoogkwalitatieve afwerking overstijgen de strengste kwaliteitseisen.

Triple Living is begaan met ecologie en de socio-economische context van zijn projecten. Ze willen zorg dragen voor de toekomstige generaties. Daarom zet Triple Living proactief in op vooruitstrevende duurzame materialen en technieken. 


Nieuw Zuid, de buurt van de toekomst

Nieuw Zuid is een visionaire stadsontwikkeling van twintig hectare, die in het verlengde ligt van het Antwerpse Zuid en zich uitstrekt van de Schelde tot het nieuwe justitiepaleis. De speerpunten van de innovatieve site zijn architectuur, duurzaamheid en groen. En leefbaarheid, want in de nieuwe buurt draait alles om goed leven, wonen en werken. De site is autoluw, krijgt een groot park van zes hectare en is dooraderd met groen, wadi’s en wandelpaden. Op het vlak van duurzaamheid speelt Nieuw Zuid een pioniersrol, met onder meer het grootste warmtenet van Vlaanderen, wadi’s om het regenwater op te vangen, een circulaire hub voor ecologische start-ups, slimme meters, sorteerstraten, en smart city-applicaties.

Nieuw Zuid is een weerspiegeling van het stadsleven in al zijn facetten, met crèches, hotels, winkels, horecazaken, kunstgalerijen, dokterspraktijken en een school in aanbouw. Studentenflats en assistentiewoningen huizen hier broederlijk naast elkaar. Daarnaast is er een grote variatie aan appartementen, kantoren en commerciële ruimtes. Eind 2025 zouden alle werken afgerond moeten zijn en is Antwerpen een nieuw stadsdeel met zo’n tweeduizend appartementen rijker.

Meer informatie vind je op www.nieuwzuid-antwerpen.be