Nieuwe expo van Antwerpse kunstenaar Sacha Krinstinsky

‘Peoples’ toont de gezichten van Nieuw Zuid

Nieuw Zuid, Antwerpen, 22/02/2024 - Vandaag opent de Antwerpse kunstenaar Sacha Krinstinsky (°1977) een expo in de Antwerpse buurt Nieuw Zuid. Die vindt plaats in tentoonstellingsruimte Nieuw Zuid Expo en verzamelt kunstige portretten van mensen uit de buurt. Ze kreeg daarom de gepaste naam ‘Peoples’.

Kunst verbindt de buurt

“Ik kende Nieuw Zuid van de galerijen die ik er regelmatig bezoek en uit nieuwsgierigheid voor de architectuur van de buurt,” aldus Krinstinsky.

“Nieuw Zuid is een levendige buurt aan het worden. Ik wilde een portretreeks maken over de mensen van de buurt om ze te verbinden en om de menselijkheid achter de architecturale gebouwen te tonen. Tijdens de expo zullen de mensen die meewerkten voor de eerste keer samenkomen. Ik hoop dat mijn werken veel gesprekken zullen opleveren en dat mensen anders gaan kijken naar zichzelf en hun omgeving. Hopelijk vinden ze hun eigen verhalen en dromen terug in mijn werk.”

Contrast vs. beweging

De stijl van Krinstinsky is een mix van klassiek en hedendaags. Hij combineert acrylverf met oliepastels en werkt zowel op doek als op foto’s die hij print op tekenpapier. “In mijn werk zit altijd een contrast tussen rust en beweging,” legt hij uit. “De rust zit in het tafereel of in de persoon die ik portretteer, de beweging zit in mijn manier van schilderen en tekenen.” 

Zijn inspiratie vindt Krinstinsky in de dagelijkse beeldcultuur en hoe mensen daarmee omgaan. “Ik ben gefascineerd door verschillende stromingen in de kunstgeschiedenis en combineer ze graag met alledaagse beelden. Zo ontstaat er spanning in mijn werken. Oude meesters zoals Rik Wouters, Ensor en Roger Raveel zijn een grote inspiratiebron. Ze portretteerden banale taferelen uit hun omgeving op een intrigerende manier.”

De expo loopt tot en met 31 maart 2024 in Expo Nieuw Zuid (Michel De Braeystraat 51b, Antwerpen).

 

 

 

 

Over Triple Living

Projecten met visie

Triple Living ontwikkelt totaalvisies en bouwt buurten waarin elk gebouw, elke straat en elke aanplanting, bijdragen aan het totaalconcept. Een masterplan vormt de strategische basis van elk onderdeel van het verdere project: van de architectuur tot de invulling van de commerciële ruimtes, de groenaanleg en de verankering van de site in de lokale buurt.

Triple Living streeft naar een sterke band met de buurt en gaat solide, langdurige partnerships aan met buurtbewoners, lokale besturen en professionele stakeholders. Zodat alle projecten lokaal gedragen en geïntegreerd zijn. Hun herbestemmingsprojecten, woon- en werksites geven buurt en stad een sterke socio-economische impuls.

Triple Living combineert de kracht van decennialange ervaring met de knowhow van de toekomst. Het gedreven Triple Living-team zorgt voor een efficiënte, doelgerichte ontwikkeling van zelfs het meest complexe project. De ingenieurs houden de vinger aan de pols van de laatste nieuwe ontwikkelingen. De duurzame materialen, state of the art technieken en hoogkwalitatieve afwerking overstijgen de strengste kwaliteitseisen.

Triple Living is begaan met ecologie en de socio-economische context van zijn projecten. Ze willen zorg dragen voor de toekomstige generaties. Daarom zet Triple Living proactief in op vooruitstrevende duurzame materialen en technieken. 


Nieuw Zuid, de buurt van de toekomst

Nieuw Zuid is een visionaire stadsontwikkeling van twintig hectare, die in het verlengde ligt van het Antwerpse Zuid en zich uitstrekt van de Schelde tot het nieuwe justitiepaleis. De speerpunten van de innovatieve site zijn architectuur, duurzaamheid en groen. En leefbaarheid, want in de nieuwe buurt draait alles om goed leven, wonen en werken. De site is autoluw, krijgt een groot park van zes hectare en is dooraderd met groen, wadi’s en wandelpaden. Op het vlak van duurzaamheid speelt Nieuw Zuid een pioniersrol, met onder meer het grootste warmtenet van Vlaanderen, wadi’s om het regenwater op te vangen, een circulaire hub voor ecologische start-ups, slimme meters, sorteerstraten, en smart city-applicaties.

Nieuw Zuid is een weerspiegeling van het stadsleven in al zijn facetten, met crèches, hotels, winkels, horecazaken, kunstgalerijen, dokterspraktijken en een school in aanbouw. Studentenflats en assistentiewoningen huizen hier broederlijk naast elkaar. Daarnaast is er een grote variatie aan appartementen, kantoren en commerciële ruimtes. Eind 2025 zouden alle werken afgerond moeten zijn en is Antwerpen een nieuw stadsdeel met zo’n tweeduizend appartementen rijker.

Meer informatie vind je op www.nieuwzuid-antwerpen.be