Oostduinkerks restaurant Beukenhof heropent

Opening op zaterdag 8 mei

Jaren geleden was het Oostduinkerkse restaurant Beukenhof van de flamboyante chef Roger Anseeuw de place to be voor West-Vlaamse gourmands. Toen hij er na een rijkgevulde carrière van meer dan 30 jaar mee ophield, liet hij een grote culinaire leegte achter. Een leegte die komende zaterdag opnieuw gevuld zal worden, want dan openen Kevin Ryckbosch en Nathalie Boutten op dezelfde locatie hun eigen Brasserie Beukenhof.

Kevin en Nathalie zijn niet nieuw in de horecawereld. Sinds 2016 baten ze in hartje Oostduinkerke het populaire Eetkaffee Akropolis uit. Toch was het stilaan tijd voor een nieuw avontuur. “We kijken er enorm naar uit om onze nieuwe zaak te openen”, legt chef Nathalie uit. “Ook al verhuizen we bij wijze van spreken maar naar de overkant van de straat, toch voelt het als een nieuw begin. Sowieso zal ons concept niet veranderen. We blijven bij de typische Frans-Belgische keuken. Wie bij ons komt eten, mag ook zeker zijn dat alles huisbereid is. Van de mayonaise tot de gerechten zelf."

“We zijn ongeveer een jaar met de verhuis bezig”, vult maître Kevin aan. “Blij dat we eindelijk kunnen beginnen. Die onzekerheid de afgelopen maanden was niet eenvoudig, maar dat was het voor niemand. Ik denk dat ik voor veel mensen spreek, als ik zeg dat het stilaan gedaan mag zijn met de miserie. Daarom mikken we in de nieuwe zaak behalve op lekker eten ook op gezelligheid. Hoewel de nieuwe zaak bijna dubbel zo groot is als wat we nu hebben, willen we dat beleving en gastvrijheid centraal blijven staan. Mensen moeten bij ons weer kunnen genieten. Dat hebben we ondertussen allemaal verdiend."

De nieuwe Brasserie Beukenhof maakt deel uit van residentie Beukenhof, een gebouw met 99 erkende assistentiewoningen. Het gebouw is heel anders dan het vroegere restaurant Beukenhof, maar de herinnering wordt levendig gehouden. “Ik herinner me dat ik ooit in het restaurant van Roger ben gaan eten”, zegt Kevin. “Heerlijke tongrolletjes! Op termijn willen we dat gerecht graag op onze kaart zetten, als eerbetoon aan Roger en zijn Beukenhof. Hij is echt een fenomeen in Oostduinkerke en omstreken. Iedereen kent hem. Voor mij was het belangrijk dat we zijn zegen kregen om op deze plek ons Beukenhof te openen. En die heeft hij gegeven.”

"We verwachten qua publiek een diversiteit van jong en oud. We weten dat we in Beukenhof in een residentie met erkende assistentiewoningen terechtkomen en we gaan onze bewoners goed verzorgen, maar tegelijkertijd zitten we in het centrum van Oostduinkerke, op korte afstand van onze huidige zaak. Momenteel hebben we een goede mix qua cliënteel en ik denk dat dat in Beukenhof ook zo zal zijn. Onze vaste klanten zijn alvast heel enthousiast. Er zijn er zelfs die de wandeling naar de nieuwe zaak al een paar keer hebben gedaan om te checken of het echt wel zo dichtbij is als ze denken."

Brasserie Beukenhof opent op zaterdag 8 mei het terras. Tussen 10 en 18 uur kunnen mensen er terecht voor koffie, pannenkoeken en ijsjes en enkele van de meest gesmaakte gerechten op de kaart. Vanaf maandag starten Kevin en Nathalie met een lunchmenu voor de bewoners.

Nathalie Boutten en Kevin Ryckbosch
Nathalie Boutten en Kevin Ryckbosch
Kevin Ryckbosch, Nathalie Boutten en Roger Anseeuw
Kevin Ryckbosch, Nathalie Boutten en Roger Anseeuw

 

 

Over Triple Living

Projecten met visie

Triple Living ontwikkelt totaalvisies en bouwt buurten waarin elk gebouw, elke straat en elke aanplanting, bijdragen aan het totaalconcept. Een masterplan vormt de strategische basis van elk onderdeel van het verdere project: van de architectuur tot de invulling van de commerciële ruimtes, de groenaanleg en de verankering van de site in de lokale buurt.

Triple Living streeft naar een sterke band met de buurt en gaat solide, langdurige partnerships aan met buurtbewoners, lokale besturen en professionele stakeholders. Zodat alle projecten lokaal gedragen en geïntegreerd zijn. Hun herbestemmingsprojecten, woon- en werksites geven buurt en stad een sterke socio-economische impuls.

Triple Living combineert de kracht van decennialange ervaring met de knowhow van de toekomst. Het gedreven Triple Living-team zorgt voor een efficiënte, doelgerichte ontwikkeling van zelfs het meest complexe project. De ingenieurs houden de vinger aan de pols van de laatste nieuwe ontwikkelingen. De duurzame materialen, state of the art technieken en hoogkwalitatieve afwerking overstijgen de strengste kwaliteitseisen.

Triple Living is begaan met ecologie en de socio-economische context van zijn projecten. Ze willen zorg dragen voor de toekomstige generaties. Daarom zet Triple Living proactief in op vooruitstrevende duurzame materialen en technieken. 


Nieuw Zuid, de buurt van de toekomst

Nieuw Zuid is een visionaire stadsontwikkeling van twintig hectare, die in het verlengde ligt van het Antwerpse Zuid en zich uitstrekt van de Schelde tot het nieuwe justitiepaleis. De speerpunten van de innovatieve site zijn architectuur, duurzaamheid en groen. En leefbaarheid, want in de nieuwe buurt draait alles om goed leven, wonen en werken. De site is autoluw, krijgt een groot park van zes hectare en is dooraderd met groen, wadi’s en wandelpaden. Op het vlak van duurzaamheid speelt Nieuw Zuid een pioniersrol, met onder meer het grootste warmtenet van Vlaanderen, wadi’s om het regenwater op te vangen, een circulaire hub voor ecologische start-ups, slimme meters, sorteerstraten, en smart city-applicaties.

Nieuw Zuid is een weerspiegeling van het stadsleven in al zijn facetten, met crèches, hotels, winkels, horecazaken, kunstgalerijen, dokterspraktijken en een school in aanbouw. Studentenflats en assistentiewoningen huizen hier broederlijk naast elkaar. Daarnaast is er een grote variatie aan appartementen, kantoren en commerciële ruimtes. Eind 2025 zouden alle werken afgerond moeten zijn en is Antwerpen een nieuw stadsdeel met zo’n tweeduizend appartementen rijker.

Meer informatie vind je op www.nieuwzuid-antwerpen.be