Paasevent op Nieuw Zuid groot succes

Maar liefst 60 kinderen uit de buurt rapen samen paaseitjes

Voor het vierde jaar op rij organiseerde de Antwerpse stadsbuurt Nieuw Zuid samen met projectontwikkelaar Triple Living een eigen paasevenement, met bezoek van de paashaas. Anders dan vorige jaren vond het event dit jaar plaats op het centrale Panamarenkoplein, waar volgend weekend ook de maandelijkse Lettermarkt georganiseerd wordt.

Pasen op het Panamarenkoplein

Op het plein zitten we wat centraler in de buurt”, vertelt organisatrice Viviane Cammers, voorzitster van het buurtcomité. “Vlakbij het nieuwe George’s Café, dat vandaag de deuren opent en vlakbij Buurelicious, met wie we een leuke paasverrassing hebben voorzien.”

Viviane Cammers vervolgt: “Het was opnieuw een succes. Ik denk dat er zo’n 60 kinderen uit de buurt paaseitjes kwamen zoeken. Als ik zie hoe verschillende ouders gezellig aan het babbelen zijn, terwijl hun koters samen spelen, daar geniet ik enorm van. Zo mooi om te zien! Ik houd ervan om mensen samen te brengen en hen te zien lachen. Toen ik hier enkele jaren geleden kwam wonen, werden er nog geen buurtevents georganiseerd. Het was hier maar saai en stilletjes. Daar wilde ik iets aan doen.”

De organisatrice hoopt binnenkort nog eens een picknick te kunnen organiseren. “Die was vorig jaar super leuk. En misschien kunnen we de Lettermarkt een keer uitbreiden tot een grote rommelmarkt. Hoe dan ook, als het van mij afhangt, dan komen er in de toekomst nog veel leuke buurtevents”, concludeert Viviane.

Meer weten over wat er leeft in de buurt Nieuw Zuid? ​
Neem een kijkje op de buurtblog
buurtaandestroom.be.


Over Triple Living

Projecten met visie

Triple Living ontwikkelt totaalvisies en bouwt buurten waarin elk gebouw, elke straat en elke aanplanting, bijdragen aan het totaalconcept. Een masterplan vormt de strategische basis van elk onderdeel van het verdere project: van de architectuur tot de invulling van de commerciële ruimtes, de groenaanleg en de verankering van de site in de lokale buurt.

Triple Living streeft naar een sterke band met de buurt en gaat solide, langdurige partnerships aan met buurtbewoners, lokale besturen en professionele stakeholders. Zodat alle projecten lokaal gedragen en geïntegreerd zijn. Hun herbestemmingsprojecten, woon- en werksites geven buurt en stad een sterke socio-economische impuls.

Triple Living combineert de kracht van decennialange ervaring met de knowhow van de toekomst. Het gedreven Triple Living-team zorgt voor een efficiënte, doelgerichte ontwikkeling van zelfs het meest complexe project. De ingenieurs houden de vinger aan de pols van de laatste nieuwe ontwikkelingen. De duurzame materialen, state of the art technieken en hoogkwalitatieve afwerking overstijgen de strengste kwaliteitseisen.

Triple Living is begaan met ecologie en de socio-economische context van zijn projecten. Ze willen zorg dragen voor de toekomstige generaties. Daarom zet Triple Living proactief in op vooruitstrevende duurzame materialen en technieken. 


Nieuw Zuid, de buurt van de toekomst

Nieuw Zuid is een visionaire stadsontwikkeling van twintig hectare, die in het verlengde ligt van het Antwerpse Zuid en zich uitstrekt van de Schelde tot het nieuwe justitiepaleis. De speerpunten van de innovatieve site zijn architectuur, duurzaamheid en groen. En leefbaarheid, want in de nieuwe buurt draait alles om goed leven, wonen en werken. De site is autoluw, krijgt een groot park van zes hectare en is dooraderd met groen, wadi’s en wandelpaden. Op het vlak van duurzaamheid speelt Nieuw Zuid een pioniersrol, met onder meer het grootste warmtenet van Vlaanderen, wadi’s om het regenwater op te vangen, een circulaire hub voor ecologische start-ups, slimme meters, sorteerstraten, en smart city-applicaties.

Nieuw Zuid is een weerspiegeling van het stadsleven in al zijn facetten, met crèches, hotels, winkels, horecazaken, kunstgalerijen, dokterspraktijken en een school in aanbouw. Studentenflats en assistentiewoningen huizen hier broederlijk naast elkaar. Daarnaast is er een grote variatie aan appartementen, kantoren en commerciële ruimtes. Eind 2025 zouden alle werken afgerond moeten zijn en is Antwerpen een nieuw stadsdeel met zo’n tweeduizend appartementen rijker.

Meer informatie vind je op www.nieuwzuid-antwerpen.be