Persuitnodiging

Officiële sleuteloverhandiging nieuwe Campus Hallen

Beste journalist, 

In september opent AP Hogeschool Antwerpen in de voormalige slachthuishallen de deuren van haar gloednieuwe hoogtechnologische Campus Hallen. Op 4 juni krijgt de school de sleutels overhandigd. Een heuglijk moment, dat we niet zomaar laten passeren. Tijdens de officiële sleuteloverdracht krijg je exclusief een sneak peek van de nieuwe campus.

Mogen we jou verwachten? ​

Datum: 4 juni 2024

Tijdstip: 9.45 uur

Locatie: Lange Lobroekstraat 33, ​ op het gelijkvloers van de nieuwe toren (een week voor het event ontvangt u een gedetailleerd mobiliteitsplan)

Wat staat er op het programma?

9.45 uur ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ Ontvangst

10 uur ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ Officiële sleuteloverdracht tussen projectontwikkelaars Triple Living en Immobel, aannemer Vanhout en AP Hogeschool Antwerpen

10.15 uur ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ Korte speeches door:

 ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ o Jeff Cavens, CEO Triple Living

​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ o Bert Lenaerts, CEO Vanhout

 ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ o Marleen Vanderpoorten, voorzitter AP Hogeschool Antwerpen

 ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ o Bart De Wever, burgemeester Antwerpen

 ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ o Annick De Ridder, Antwerps schepen van Stadsontwikkeling

11 uur ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ Rondleiding door de gebouwen ​
​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ Hapje en drankje

12.30 uur ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ Einde

We kijken ernaar uit om je te verwelkomen op deze historische dag. ​

Met vriendelijke groet,


P.S.: Omdat er momenteel gewerkt wordt aan de publieke ruimte in de buurt en er weinig parkeerplaatsen beschikbaar zijn, raden we je aan om met de fiets of met het openbaar vervoer te komen. Heb je toch de auto nodig? Een week voor het evenement sturen we je een begeleidend plan naar de parking.

Over Triple Living

Projecten met visie

Triple Living ontwikkelt totaalvisies en bouwt buurten waarin elk gebouw, elke straat en elke aanplanting, bijdragen aan het totaalconcept. Een masterplan vormt de strategische basis van elk onderdeel van het verdere project: van de architectuur tot de invulling van de commerciële ruimtes, de groenaanleg en de verankering van de site in de lokale buurt.

Triple Living streeft naar een sterke band met de buurt en gaat solide, langdurige partnerships aan met buurtbewoners, lokale besturen en professionele stakeholders. Zodat alle projecten lokaal gedragen en geïntegreerd zijn. Hun herbestemmingsprojecten, woon- en werksites geven buurt en stad een sterke socio-economische impuls.

Triple Living combineert de kracht van decennialange ervaring met de knowhow van de toekomst. Het gedreven Triple Living-team zorgt voor een efficiënte, doelgerichte ontwikkeling van zelfs het meest complexe project. De ingenieurs houden de vinger aan de pols van de laatste nieuwe ontwikkelingen. De duurzame materialen, state of the art technieken en hoogkwalitatieve afwerking overstijgen de strengste kwaliteitseisen.

Triple Living is begaan met ecologie en de socio-economische context van zijn projecten. Ze willen zorg dragen voor de toekomstige generaties. Daarom zet Triple Living proactief in op vooruitstrevende duurzame materialen en technieken. 


Nieuw Zuid, de buurt van de toekomst

Nieuw Zuid is een visionaire stadsontwikkeling van twintig hectare, die in het verlengde ligt van het Antwerpse Zuid en zich uitstrekt van de Schelde tot het nieuwe justitiepaleis. De speerpunten van de innovatieve site zijn architectuur, duurzaamheid en groen. En leefbaarheid, want in de nieuwe buurt draait alles om goed leven, wonen en werken. De site is autoluw, krijgt een groot park van zes hectare en is dooraderd met groen, wadi’s en wandelpaden. Op het vlak van duurzaamheid speelt Nieuw Zuid een pioniersrol, met onder meer het grootste warmtenet van Vlaanderen, wadi’s om het regenwater op te vangen, een circulaire hub voor ecologische start-ups, slimme meters, sorteerstraten, en smart city-applicaties.

Nieuw Zuid is een weerspiegeling van het stadsleven in al zijn facetten, met crèches, hotels, winkels, horecazaken, kunstgalerijen, dokterspraktijken en een school in aanbouw. Studentenflats en assistentiewoningen huizen hier broederlijk naast elkaar. Daarnaast is er een grote variatie aan appartementen, kantoren en commerciële ruimtes. Eind 2025 zouden alle werken afgerond moeten zijn en is Antwerpen een nieuw stadsdeel met zo’n tweeduizend appartementen rijker.

Meer informatie vind je op www.nieuwzuid-antwerpen.be