Persuitnodiging: Aalsterse kinderen zaaien bloemen op Flora-site

Startschot voor nieuwe Flora-buurt onder goedkeurend oog van Schepen Maarten Blommaert

Woensdag 17 mei 2023

Vanaf 15.30 uur op het terrein van de vroegere Florahallen aan de Albrechtlaan, Aalst

 

Beste journalist,

 

Op woensdag 17 mei zaaien de kinderen, ouders en grootouders van kinderdagverblijf ’t Mezennestje onder het goedkeurend oog van Maarten Blommaert, schepen van Ruimtelijke Ordening van Stad Aalst, bloemen in op het terrein van de voormalige Florahallen.

De komende jaren bouwt Skyline Projects op het terrein een gezellige nieuwe woonbuurt voor jong en oud. De eerste fase van het woonproject is net in voorverkoop gegaan (meer info op flora-aalst.be). Om de plek tijdens de werken aangenaam en mooi te houden, wordt het leegstaande terrein omgetoverd tot een kleurrijke bloemenweide. ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​

Het merendeel van de bloemen wordt door de aannemer ingezaaid, maar de finishing touch wordt door de kinderen van de buurt gegeven. Zij zaaien op woensdagnamiddag 17 mei een heleboel zonnebloemen, samen met hun ouders en grootouders.

Tijdens het inzaaimoment geeft Skyline Projects tekst en uitleg bij de toekomstplannen die van de site een groene en aangename woonbuurt willen maken, met de centrale Floraboulevard als kloppend hart van de wijk.

 

Het programma van de dag:

15.30 uur - Ontvangst op de site

16.00 uur - Welkomstwoord en toelichting project door directie/projectleider Skyline Projects

16.05 uur - Speech door Maarten Blommaert, schepen van Ruimtelijke Ordening van Stad Aalst

16.15 uur - Inzaaien van bloemen door de kinderen van ‘t Mezennestje

17.00 uur - Einde event

 

Tijdens het persmoment is er ruimte voor interviews met de aanwezigen.

 

Gelieve je aanwezigheid te bevestigen voor vrijdag 12 mei.

Hopelijk tot dan!

 

 

Over Triple Living

Projecten met visie

Triple Living ontwikkelt totaalvisies en bouwt buurten waarin elk gebouw, elke straat en elke aanplanting, bijdragen aan het totaalconcept. Een masterplan vormt de strategische basis van elk onderdeel van het verdere project: van de architectuur tot de invulling van de commerciële ruimtes, de groenaanleg en de verankering van de site in de lokale buurt.

Triple Living streeft naar een sterke band met de buurt en gaat solide, langdurige partnerships aan met buurtbewoners, lokale besturen en professionele stakeholders. Zodat alle projecten lokaal gedragen en geïntegreerd zijn. Hun herbestemmingsprojecten, woon- en werksites geven buurt en stad een sterke socio-economische impuls.

Triple Living combineert de kracht van decennialange ervaring met de knowhow van de toekomst. Het gedreven Triple Living-team zorgt voor een efficiënte, doelgerichte ontwikkeling van zelfs het meest complexe project. De ingenieurs houden de vinger aan de pols van de laatste nieuwe ontwikkelingen. De duurzame materialen, state of the art technieken en hoogkwalitatieve afwerking overstijgen de strengste kwaliteitseisen.

Triple Living is begaan met ecologie en de socio-economische context van zijn projecten. Ze willen zorg dragen voor de toekomstige generaties. Daarom zet Triple Living proactief in op vooruitstrevende duurzame materialen en technieken. 


Nieuw Zuid, de buurt van de toekomst

Nieuw Zuid is een visionaire stadsontwikkeling van twintig hectare, die in het verlengde ligt van het Antwerpse Zuid en zich uitstrekt van de Schelde tot het nieuwe justitiepaleis. De speerpunten van de innovatieve site zijn architectuur, duurzaamheid en groen. En leefbaarheid, want in de nieuwe buurt draait alles om goed leven, wonen en werken. De site is autoluw, krijgt een groot park van zes hectare en is dooraderd met groen, wadi’s en wandelpaden. Op het vlak van duurzaamheid speelt Nieuw Zuid een pioniersrol, met onder meer het grootste warmtenet van Vlaanderen, wadi’s om het regenwater op te vangen, een circulaire hub voor ecologische start-ups, slimme meters, sorteerstraten, en smart city-applicaties.

Nieuw Zuid is een weerspiegeling van het stadsleven in al zijn facetten, met crèches, hotels, winkels, horecazaken, kunstgalerijen, dokterspraktijken en een school in aanbouw. Studentenflats en assistentiewoningen huizen hier broederlijk naast elkaar. Daarnaast is er een grote variatie aan appartementen, kantoren en commerciële ruimtes. Eind 2025 zouden alle werken afgerond moeten zijn en is Antwerpen een nieuw stadsdeel met zo’n tweeduizend appartementen rijker.

Meer informatie vind je op www.nieuwzuid-antwerpen.be