Persuitnodiging: Triple Living plant meiboom op Scheldehof (NIET VOOR PUBLICATIE)

Uniek woonproject van Max Dudler en Jaspers-Eyers Architects bereikt hoogtepunt

Donderdag 2 maart 2023, 11 uur

Kantoren Triple Living, Michel De Braeystraat 51, Antwerpen

In het bijzijn van wereldberoemde architect Max Dudler

 

Beste journalist,

Op donderdag 2 maart plant projectontwikkelaar Triple Living een meiboom op het dak van woonproject Scheldehof gelegen in Nieuw Zuid, Antwerpen. Het unieke woongebouw van de Zwitserse architect Max Dudler en het bekende Belgische bureau Jaspers-Eyers Architects ​ heeft zijn hoogtepunt bereikt en dat vraagt, naar goede gewoonte, om een feestelijk moment.

De meiboom wordt een inheemse carpinus betulus, een haagbeuk, die geleverd wordt door boomkwekerij Arbor. Hij zal symbolisch naar de nok van de woontoren gehesen worden en krijgt nadien zijn plaats in de gezellige binnentuin van Scheldehof, dat op Nieuw Zuid het meest centrale binnenplein aan de Scheldekant wordt. Op het binnenplein van Scheldehof krijgt de haagbeuk de tijd en ruimte om uit te groeien tot een gezonde, volwassen boom met brede kruin. Een ideale schaduwplek op een warme zomerdag.

Tijdens het persmoment krijgt u de kans om te spreken met Philippe Dansercour, de projectverantwoordelijke van Scheldehof, Anete Bajrami, één van de architecten van Max Dudler Architects die meewerkte aan het project, John Eyers, zaakvoerder van Jaspers-Eyers Architects én de Zwitserse grootmeester Max Dudler himself.

 

Voorlopige planning van het persmoment

  • 11.00 uur: speech directie BAM Interbuild en Jan De Nul
  • 11.10 uur: speech directie Triple Living
  • 11.20 uur: speech Max Dudler
  • 11.30 uur: speech John Eyers (Jaspers-Eyers Architects)
  • 11.40 uur: hijsen boom naar dak & fotomoment
  • 12.00 uur: pizza’s en drankjes

 

Wil je er graag bij zijn? Bevestig dan ​ je aanwezigheid voor maandag 27 februari.

 

Hopelijk tot dan!

 

 

Over Triple Living

Projecten met visie

Triple Living ontwikkelt totaalvisies en bouwt buurten waarin elk gebouw, elke straat en elke aanplanting, bijdragen aan het totaalconcept. Een masterplan vormt de strategische basis van elk onderdeel van het verdere project: van de architectuur tot de invulling van de commerciële ruimtes, de groenaanleg en de verankering van de site in de lokale buurt.

Triple Living streeft naar een sterke band met de buurt en gaat solide, langdurige partnerships aan met buurtbewoners, lokale besturen en professionele stakeholders. Zodat alle projecten lokaal gedragen en geïntegreerd zijn. Hun herbestemmingsprojecten, woon- en werksites geven buurt en stad een sterke socio-economische impuls.

Triple Living combineert de kracht van decennialange ervaring met de knowhow van de toekomst. Het gedreven Triple Living-team zorgt voor een efficiënte, doelgerichte ontwikkeling van zelfs het meest complexe project. De ingenieurs houden de vinger aan de pols van de laatste nieuwe ontwikkelingen. De duurzame materialen, state of the art technieken en hoogkwalitatieve afwerking overstijgen de strengste kwaliteitseisen.

Triple Living is begaan met ecologie en de socio-economische context van zijn projecten. Ze willen zorg dragen voor de toekomstige generaties. Daarom zet Triple Living proactief in op vooruitstrevende duurzame materialen en technieken. 


Nieuw Zuid, de buurt van de toekomst

Nieuw Zuid is een visionaire stadsontwikkeling van twintig hectare, die in het verlengde ligt van het Antwerpse Zuid en zich uitstrekt van de Schelde tot het nieuwe justitiepaleis. De speerpunten van de innovatieve site zijn architectuur, duurzaamheid en groen. En leefbaarheid, want in de nieuwe buurt draait alles om goed leven, wonen en werken. De site is autoluw, krijgt een groot park van zes hectare en is dooraderd met groen, wadi’s en wandelpaden. Op het vlak van duurzaamheid speelt Nieuw Zuid een pioniersrol, met onder meer het grootste warmtenet van Vlaanderen, wadi’s om het regenwater op te vangen, een circulaire hub voor ecologische start-ups, slimme meters, sorteerstraten, en smart city-applicaties.

Nieuw Zuid is een weerspiegeling van het stadsleven in al zijn facetten, met crèches, hotels, winkels, horecazaken, kunstgalerijen, dokterspraktijken en een school in aanbouw. Studentenflats en assistentiewoningen huizen hier broederlijk naast elkaar. Daarnaast is er een grote variatie aan appartementen, kantoren en commerciële ruimtes. Eind 2025 zouden alle werken afgerond moeten zijn en is Antwerpen een nieuw stadsdeel met zo’n tweeduizend appartementen rijker.

Meer informatie vind je op www.nieuwzuid-antwerpen.be