Randall Casaer stelt ‘Every Man a Manimal’ voor

Huistekenaar van De Slimste Mens Ter Wereld opent expo op Antwerpse Nieuw Zuid

28/04/2023 - Op vrijdag 28 april opende tekenaar, illustrator en woordkunstenaar Randall Casaer – bekend als huistekenaar van De Slimste Mens Ter Wereld en regisseur van een handvol zaalshows van Wim Helsen en Wouter Deprez ​ - een gloednieuwe expo op Nieuw Zuid. ‘Every Man a Manimal’, een samenwerking met projectontwikkelaar Triple Living, toont een mix van ouder werk met heel wat nieuwe zaken.

 

Unieke expo met speciale aandacht voor de Manimals 

“In de expo op Nieuw Zuid toon ik vooral works on paper, zoals dat in de kunsten heet. Verwacht je aan veel fragiele pentekeningen, maar hier en daar zal er ook een object te zien zijn en een paar schilderijtjes”, legt Casaer uit. “Eigenlijk is deze expo best speciaal. Normaal maak ik een selectie uit bestaand werk of heeft de curator van de expo iets gezien dat in zijn of haar verhaal past. Nu heb ik een deel van het materiaal speciaal voor de expo gemaakt.”

“Aanbevolen. Warm zelfs.” - Koen Fillet over de expo (Twitter)

De expo is getiteld ‘Every Man a Manimal’ en zal voor een groot deel gaan over de Manimals, die momenteel alomtegenwoordig zijn op Nieuw Zuid en die Casaer bedacht heeft in opdracht van projectontwikkelaar Triple Living. (https://www.nieuwzuid-antwerpen.be/nl/manimals) De Manimals zijn het best te begrijpen als een soort van huisbewaarders, wezens die aangetrokken worden door de ziel van een gebouw. “Het oorspronkelijke idee achter het Manimal-werk is al twintig jaar oud. Het was een fijne trip om dat oude werk te laten communiceren met verse dingen. Als ik iets maak, dan heb ik er een persoonlijke en intieme band mee, maar het gebeurt niet vaak dat ik kan zien hoe anderen het zich eigen maken, hoe zij er een band mee opbouwen.” 

 

Gratis expo, enkel open in het weekend

‘Every Man a Manimal’ loopt nog tot en met zondag 18 juni 2023 in de gloednieuwe exporuimte van Triple Living, Nieuw Zuid Expo (Michel De Braeystraat 51b). De expo is gratis en kan elke vrijdag, zaterdag en zondag tussen 12u en 18u bezocht worden. Bezoek op andere dagen is mogelijk op afspraak. Meer info op https://nieuwzuid-expo.be/ 

Randall Casaer
Randall Casaer

Over Randall Casaer

Randall Casaer (1967) is een Belgische tekenaar-schrijver, illustrator en cabaretregisseur. Hij is de regisseur achter een handvol zaalshows van Wim Helsen, Wouter Deprez en Begijn LeBleu, én de illustrator achter de prachtige boeken van Wouter Deprez. Samen met Johan Terryn maakt hij de succesvolle podcast Tot Onze Grote Spijt, waar weldra een nieuw seizoen van verschijnt.

In 2007 verscheen zijn stripalbum Slaapkoppen en in 2014 bracht hij het populaire kinderboek De ridder die niet slapen wilde uit. Behalve creatief brein achter de Manimals, die je momenteel overal op Nieuw Zuid tegenkomt, is hij ook huistekenaar van het populaire tv-programma De Slimste Mens Ter Wereld. Ook zijn passages op het kunstenfestival van Watou worden telkens erg gesmaakt door het publiek.

 

 

Over Triple Living

Projecten met visie

Triple Living ontwikkelt totaalvisies en bouwt buurten waarin elk gebouw, elke straat en elke aanplanting, bijdragen aan het totaalconcept. Een masterplan vormt de strategische basis van elk onderdeel van het verdere project: van de architectuur tot de invulling van de commerciële ruimtes, de groenaanleg en de verankering van de site in de lokale buurt.

Triple Living streeft naar een sterke band met de buurt en gaat solide, langdurige partnerships aan met buurtbewoners, lokale besturen en professionele stakeholders. Zodat alle projecten lokaal gedragen en geïntegreerd zijn. Hun herbestemmingsprojecten, woon- en werksites geven buurt en stad een sterke socio-economische impuls.

Triple Living combineert de kracht van decennialange ervaring met de knowhow van de toekomst. Het gedreven Triple Living-team zorgt voor een efficiënte, doelgerichte ontwikkeling van zelfs het meest complexe project. De ingenieurs houden de vinger aan de pols van de laatste nieuwe ontwikkelingen. De duurzame materialen, state of the art technieken en hoogkwalitatieve afwerking overstijgen de strengste kwaliteitseisen.

Triple Living is begaan met ecologie en de socio-economische context van zijn projecten. Ze willen zorg dragen voor de toekomstige generaties. Daarom zet Triple Living proactief in op vooruitstrevende duurzame materialen en technieken. 


Nieuw Zuid, de buurt van de toekomst

Nieuw Zuid is een visionaire stadsontwikkeling van twintig hectare, die in het verlengde ligt van het Antwerpse Zuid en zich uitstrekt van de Schelde tot het nieuwe justitiepaleis. De speerpunten van de innovatieve site zijn architectuur, duurzaamheid en groen. En leefbaarheid, want in de nieuwe buurt draait alles om goed leven, wonen en werken. De site is autoluw, krijgt een groot park van zes hectare en is dooraderd met groen, wadi’s en wandelpaden. Op het vlak van duurzaamheid speelt Nieuw Zuid een pioniersrol, met onder meer het grootste warmtenet van Vlaanderen, wadi’s om het regenwater op te vangen, een circulaire hub voor ecologische start-ups, slimme meters, sorteerstraten, en smart city-applicaties.

Nieuw Zuid is een weerspiegeling van het stadsleven in al zijn facetten, met crèches, hotels, winkels, horecazaken, kunstgalerijen, dokterspraktijken en een school in aanbouw. Studentenflats en assistentiewoningen huizen hier broederlijk naast elkaar. Daarnaast is er een grote variatie aan appartementen, kantoren en commerciële ruimtes. Eind 2025 zouden alle werken afgerond moeten zijn en is Antwerpen een nieuw stadsdeel met zo’n tweeduizend appartementen rijker.

Meer informatie vind je op www.nieuwzuid-antwerpen.be