Triple Living en Immobel planten eerste meiboom in Slachthuisbuurt

Nieuwe campus Hallen van AP Hogeschool Antwerpen bereikt hoogste punt na minder dan een jaar bouwen

5/5/2023 – In de Slachthuisbuurt in Antwerpen-Noord schieten de werken aan de nieuwe hightechcampus Hallen van AP Hogeschool Antwerpen goed op. Zo goed zelfs, dat het nieuwe torengebouw, naast de iconische hallen die hergebruikt worden, zijn maximale hoogte van 32 meter heeft bereikt. Om dat te vieren werd op vrijdag 5 mei, in aanwezigheid van de betrokken partijen - AP Hogeschool, Vanhout, Triple Living en Immobel - de symbolische meiboom geplaatst.

 

Campus Hallen in enkele opvallende cijfers:

 

  • Geplande opening: academiejaar 2024 -25
  • Aantal studenten: 2.000
  • Hoogte van de nieuwe toren: 32,62 meter
  • Hoogte van de bestaande slachthuishallen: 14 meter
  • Aantal ronde nieuwe ramen in de hallen: 448
  • Aantal boorgaten voor het BEO-veld: 48
  • Diepte van het BEO-veld: 150 meter

Werken minder dan een jaar bezig

“Eigenlijk best straf dat we hier vandaag al staan voor de meiboomviering”, legt Dirk De Roo, projectleider voor de Slachthuisbuurt bij Triple Living, uit. “Minder dan een jaar geleden stonden we hier voor de eerste steenlegging en nu al heeft het nieuwe gebouw van de campus haar hoogste punt bereikt. Als we dit tempo aanhouden, dan kan de hogeschool bij de start van het academiejaar 2024-25 al haar eerste studenten ontvangen. Een gezonde ambitie en een mooi doel om naartoe te werken.”

 

Blik achter de schermen van de werken 

Op zondag 7 mei stellen projectontwikkelaars Triple Living en Immobel, aannemer Vanhout en AP Hogeschool Antwerpen de werf open voor het grote publiek. “We willen dat onze nieuwe campus méér wordt dan een stapel stenen”, zegt Pascale De Groote, algemeen directeur van AP Hogeschool. “We willen van deze 21.000 vierkante meter, vol hypermoderne labo’s en ontmoetingsruimtes, vooral een gastvrije plek maken. Een plek die aanzet tot nieuwsgierigheid en innovatie.”

Tijdens de jaarlijkse Open Wervendag kan je met eigen ogen ervaren hoe het nieuwe paradepaardje voor de STEM- richtingen van AP er zal uitzien en krijg je meteen een blik achter de schermen van wat er de komende jaren nog staat te gebeuren in de buurt. “De duurzame hightechcampus zal niet alleen verbonden zijn met de mensen die er elke dag studeren en werken, maar ook met de omgeving waarin hij ligt”, besluit De Groote.

 

Werken aan Groene Poort ook gestart

Wie zondag de werf bezoekt, zal ongetwijfeld opmerken dat er ook aan de andere kant van de hallen flink wat bedrijvigheid is. Dat heeft alles te maken met het feit dat de voorbereidende werken aan Groene Poort (www.groenepoort-antwerpen.be) ondertussen ook begonnen zijn. Groene Poort is het eerste residentiële project op de site, pal aan het park en het Lobroekplein. Het project bestaat uit meerdere gebouwen die ontworpen zijn door verschillende architecten. Op de uiteindelijke oplevering van het eerste woongebouw is het wel nog even wachten. Die is voorlopig gepland voor de begin 2025.

 

 

Over Triple Living

Projecten met visie

Triple Living ontwikkelt totaalvisies en bouwt buurten waarin elk gebouw, elke straat en elke aanplanting, bijdragen aan het totaalconcept. Een masterplan vormt de strategische basis van elk onderdeel van het verdere project: van de architectuur tot de invulling van de commerciële ruimtes, de groenaanleg en de verankering van de site in de lokale buurt.

Triple Living streeft naar een sterke band met de buurt en gaat solide, langdurige partnerships aan met buurtbewoners, lokale besturen en professionele stakeholders. Zodat alle projecten lokaal gedragen en geïntegreerd zijn. Hun herbestemmingsprojecten, woon- en werksites geven buurt en stad een sterke socio-economische impuls.

Triple Living combineert de kracht van decennialange ervaring met de knowhow van de toekomst. Het gedreven Triple Living-team zorgt voor een efficiënte, doelgerichte ontwikkeling van zelfs het meest complexe project. De ingenieurs houden de vinger aan de pols van de laatste nieuwe ontwikkelingen. De duurzame materialen, state of the art technieken en hoogkwalitatieve afwerking overstijgen de strengste kwaliteitseisen.

Triple Living is begaan met ecologie en de socio-economische context van zijn projecten. Ze willen zorg dragen voor de toekomstige generaties. Daarom zet Triple Living proactief in op vooruitstrevende duurzame materialen en technieken. 


Nieuw Zuid, de buurt van de toekomst

Nieuw Zuid is een visionaire stadsontwikkeling van twintig hectare, die in het verlengde ligt van het Antwerpse Zuid en zich uitstrekt van de Schelde tot het nieuwe justitiepaleis. De speerpunten van de innovatieve site zijn architectuur, duurzaamheid en groen. En leefbaarheid, want in de nieuwe buurt draait alles om goed leven, wonen en werken. De site is autoluw, krijgt een groot park van zes hectare en is dooraderd met groen, wadi’s en wandelpaden. Op het vlak van duurzaamheid speelt Nieuw Zuid een pioniersrol, met onder meer het grootste warmtenet van Vlaanderen, wadi’s om het regenwater op te vangen, een circulaire hub voor ecologische start-ups, slimme meters, sorteerstraten, en smart city-applicaties.

Nieuw Zuid is een weerspiegeling van het stadsleven in al zijn facetten, met crèches, hotels, winkels, horecazaken, kunstgalerijen, dokterspraktijken en een school in aanbouw. Studentenflats en assistentiewoningen huizen hier broederlijk naast elkaar. Daarnaast is er een grote variatie aan appartementen, kantoren en commerciële ruimtes. Eind 2025 zouden alle werken afgerond moeten zijn en is Antwerpen een nieuw stadsdeel met zo’n tweeduizend appartementen rijker.

Meer informatie vind je op www.nieuwzuid-antwerpen.be