Triple Living focust op architectuur van Nieuw Zuid met gloednieuwe fotografiewedstrijd

Fotografiewedstrijd TL.png

Tussen 9 september en 9 oktober organiseert Triple Living voor de eerste keer, maar zeker niet voor het laatst, een fotografiewedstrijd op Nieuw Zuid: #FOCUSNIEUWZUID. Iedereen die een beetje behendig is met een camera, smartphone of GoPro, kan deelnemen. Wat valt er te winnen? Een gloednieuw fototoestel ter waarde van 2000 euro en een betaalde foto-opdracht voor Triple Living.

 

Met #FOCUSNIEUWZUID wil Triple Living de buurt Nieuw Zuid en haar prachtige architectuur in the picture zetten. “Hoe mooi ze misschien ook zijn, het is niet de bedoeling om zwart-witportretten van de bomma of communiefoto’s in te zenden”, waarschuwt Kristof Schellekens, woordvoerder van Triple Living en als gediplomeerd fotograaf één van de juryleden van de wedstrijd. “De opdracht is om de architecturale schoonheid van Nieuw Zuid in de kijker te zetten en te tonen waarom de deelnemers deze buurt zo mooi vinden. Hoe ze dat doen, laten we volledig aan hen over. Ze mogen zich dus zeker van hun creatiefste kant laten zien.”

 

Wie #FOCUSNIEUWZUID wint, wordt bepaald door een driekoppige jury van kenners: architectuurfotograaf en grafisch designer Thomas De Bruyne (@cafeine), professioneel fotograaf en huisfotograaf van Triple Living Frederik Beyens en Kristof Schellekens, woordvoerder van Triple Living. Op de website www.focusnieuwzuid.be kan je alle inzendingen bewonderen en op 12 oktober maakt de jury de grote winnaar bekend.

 

Deelnemers reppen zich best als de bliksem naar Nieuw Zuid om hun favoriete gebouw, hoekje of plekje vast te leggen op beeld. Vervolgens moeten ze de foto(‘s) uploaden op www.focusnieuwzuid.be en op Instagram posten met de hashtag #FOCUSNIEUWZUID en @nieuw_zuid en @focus_nieuwzuid taggen.

 

Surf naar www.focusnieuwzuid.be voor meer informatie over de wedstrijd.

 

 

Over Triple Living

Projecten met visie

Triple Living ontwikkelt totaalvisies en bouwt buurten waarin elk gebouw, elke straat en elke aanplanting, bijdragen aan het totaalconcept. Een masterplan vormt de strategische basis van elk onderdeel van het verdere project: van de architectuur tot de invulling van de commerciële ruimtes, de groenaanleg en de verankering van de site in de lokale buurt.

Triple Living streeft naar een sterke band met de buurt en gaat solide, langdurige partnerships aan met buurtbewoners, lokale besturen en professionele stakeholders. Zodat alle projecten lokaal gedragen en geïntegreerd zijn. Hun herbestemmingsprojecten, woon- en werksites geven buurt en stad een sterke socio-economische impuls.

Triple Living combineert de kracht van decennialange ervaring met de knowhow van de toekomst. Het gedreven Triple Living-team zorgt voor een efficiënte, doelgerichte ontwikkeling van zelfs het meest complexe project. De ingenieurs houden de vinger aan de pols van de laatste nieuwe ontwikkelingen. De duurzame materialen, state of the art technieken en hoogkwalitatieve afwerking overstijgen de strengste kwaliteitseisen.

Triple Living is begaan met ecologie en de socio-economische context van zijn projecten. Ze willen zorg dragen voor de toekomstige generaties. Daarom zet Triple Living proactief in op vooruitstrevende duurzame materialen en technieken. 


Nieuw Zuid, de buurt van de toekomst

Nieuw Zuid is een visionaire stadsontwikkeling van twintig hectare, die in het verlengde ligt van het Antwerpse Zuid en zich uitstrekt van de Schelde tot het nieuwe justitiepaleis. De speerpunten van de innovatieve site zijn architectuur, duurzaamheid en groen. En leefbaarheid, want in de nieuwe buurt draait alles om goed leven, wonen en werken. De site is autoluw, krijgt een groot park van zes hectare en is dooraderd met groen, wadi’s en wandelpaden. Op het vlak van duurzaamheid speelt Nieuw Zuid een pioniersrol, met onder meer het grootste warmtenet van Vlaanderen, wadi’s om het regenwater op te vangen, een circulaire hub voor ecologische start-ups, slimme meters, sorteerstraten, en smart city-applicaties.

Nieuw Zuid is een weerspiegeling van het stadsleven in al zijn facetten, met crèches, hotels, winkels, horecazaken, kunstgalerijen, dokterspraktijken en een school in aanbouw. Studentenflats en assistentiewoningen huizen hier broederlijk naast elkaar. Daarnaast is er een grote variatie aan appartementen, kantoren en commerciële ruimtes. Eind 2025 zouden alle werken afgerond moeten zijn en is Antwerpen een nieuw stadsdeel met zo’n tweeduizend appartementen rijker.

Meer informatie vind je op www.nieuwzuid-antwerpen.be