Triple Living organiseert picknick op Nieuw Zuid

7 juni 2023 – Vanmiddag organiseerde Triple Living samen met het buurtcomité van Nieuw Zuid voor de allereerste keer een buurtpicknick in het nieuwe Park Nieuw Zuid. Tussen 12u en 16u kwamen tientallen buurtbewoners genieten van het mooie weer, de gezelligheid en de lekkernijen van ondernemers uit de buurt.

Met meer dan 170 personen waren ze, de buurtbewoners van Nieuw Zuid die vanmiddag kwamen picknicken in het park. Sommigen hadden zelf wat lekkers bij, maar de meesten haalden hun hapjes en drankjes in de standjes van Barchel, Fitality, Dellafaille, Bar Just en Scheldeman. Vier ondernemers uit de buurt, die op vraag van Triple Living en het buurtcomité, mee hun schouders onder het evenement zetten. “Fijn dat de ondernemers van Nieuw Zuid meewerken aan onze initiatieven om de buurt bij elkaar te brengen,” aldus een opgetogen Esa van den Heuvel, woordvoerster van Triple Living.

Ook Viviane Cammers, voorzitster van het pas opgerichte buurtcomité, was blij met de eerste editie van de buurtpicknick. “Ik heb zo veel blije gezichten gezien, daar doe je het voor. We hadden ook leuke spelletjes voorzien - Kubb, urban golf, Jenga, badminton – en die hebben hun doel niet gemist. Ze zorgden voor extra plezier voor jong en oud. Ik denk dat er vanmiddag heel wat nieuwe vriendschappen geboren zijn. Absoluut voor herhaling vatbaar!”

 

Tweede deel van Park Nieuw Zuid nu ook officieel open

Afgelopen winter opende Triple Living in alle stilte het tweede deel van Park Nieuw Zuid achter het Justitiepaleis. Goed nieuws voor de bewoners van Nieuw Zuid, want zo hebben ze er nog eens 3,2 hectaren groen bij. In het nieuwe gedeelte van het park werden maar liefst 383 bomen geplant. Iets meer dan in het voorste stuk: daar waren het er 299.

Zoals in het landschapsontwerp van Bas Smets is bepaald, koos projectontwikkelaar Triple Living opnieuw voor een mix van snelgroeiende en traaggroeiende bomen. Zomereik (quercus robur), ratelpopulier (populus tremula) en zwarte berk (betula nigra) komen het meest voor. De eerste groeit heel traag, de laatste tamelijk snel. Behalve die drie soorten, die ook in het voorste deel van het park voorkomen, worden er ook zwarte populieren (populus nigra), haagbeuken (carpinus betulus), witte abelen (populus alba) en olmen (ulmus new horizon) geplant. Op termijn moeten die in het park voor beschutting tegen de zon zorgen.

 

Uitkijkpunt over de buurt

Park Nieuw Zuid loopt nu door tot aan de verhoogde berm, die de buurt van de snelweg scheidt. Achteraan de berm zorgt een bosplantsoen voor een extra afscheiding met de autostrade, en bovenop het hoogste punt komt een uitkijkpost. Vandaar zal je een prachtig uitzicht hebben over de buurt en een deel van de stad.

Benieuwd naar andere evenementen of activiteiten op Nieuw Zuid? Houd dan zeker de blog https://www.buurtaandestroom.be/ in de gaten! ​ ​ ​ ​

 

 

Over Triple Living

Projecten met visie

Triple Living ontwikkelt totaalvisies en bouwt buurten waarin elk gebouw, elke straat en elke aanplanting, bijdragen aan het totaalconcept. Een masterplan vormt de strategische basis van elk onderdeel van het verdere project: van de architectuur tot de invulling van de commerciële ruimtes, de groenaanleg en de verankering van de site in de lokale buurt.

Triple Living streeft naar een sterke band met de buurt en gaat solide, langdurige partnerships aan met buurtbewoners, lokale besturen en professionele stakeholders. Zodat alle projecten lokaal gedragen en geïntegreerd zijn. Hun herbestemmingsprojecten, woon- en werksites geven buurt en stad een sterke socio-economische impuls.

Triple Living combineert de kracht van decennialange ervaring met de knowhow van de toekomst. Het gedreven Triple Living-team zorgt voor een efficiënte, doelgerichte ontwikkeling van zelfs het meest complexe project. De ingenieurs houden de vinger aan de pols van de laatste nieuwe ontwikkelingen. De duurzame materialen, state of the art technieken en hoogkwalitatieve afwerking overstijgen de strengste kwaliteitseisen.

Triple Living is begaan met ecologie en de socio-economische context van zijn projecten. Ze willen zorg dragen voor de toekomstige generaties. Daarom zet Triple Living proactief in op vooruitstrevende duurzame materialen en technieken. 


Nieuw Zuid, de buurt van de toekomst

Nieuw Zuid is een visionaire stadsontwikkeling van twintig hectare, die in het verlengde ligt van het Antwerpse Zuid en zich uitstrekt van de Schelde tot het nieuwe justitiepaleis. De speerpunten van de innovatieve site zijn architectuur, duurzaamheid en groen. En leefbaarheid, want in de nieuwe buurt draait alles om goed leven, wonen en werken. De site is autoluw, krijgt een groot park van zes hectare en is dooraderd met groen, wadi’s en wandelpaden. Op het vlak van duurzaamheid speelt Nieuw Zuid een pioniersrol, met onder meer het grootste warmtenet van Vlaanderen, wadi’s om het regenwater op te vangen, een circulaire hub voor ecologische start-ups, slimme meters, sorteerstraten, en smart city-applicaties.

Nieuw Zuid is een weerspiegeling van het stadsleven in al zijn facetten, met crèches, hotels, winkels, horecazaken, kunstgalerijen, dokterspraktijken en een school in aanbouw. Studentenflats en assistentiewoningen huizen hier broederlijk naast elkaar. Daarnaast is er een grote variatie aan appartementen, kantoren en commerciële ruimtes. Eind 2025 zouden alle werken afgerond moeten zijn en is Antwerpen een nieuw stadsdeel met zo’n tweeduizend appartementen rijker.

Meer informatie vind je op www.nieuwzuid-antwerpen.be