Vergunning voor Sint-Pieterspoort helemaal rond

Triple Living lanceert nieuw woonproject met uitzicht op de Gentse skyline

Gent, 30/5/2024 - Gentenaars weten dat het vree complex is om nog een betaalbare woning in de stad te vinden. Zeker nieuwbouwprojecten zijn er bijzonder schaars. Projectontwikkelaar Triple Living wil dit probleem aanpakken en start de verkoop van het gloednieuwe woonproject Sint-Pieterspoort, waarvoor zopas een definitieve vergunning werd bekomen. Met een ruim aanbod aan appartementen in verschillende prijsklassen mikt het nieuwbouwproject aan het Gentse Sint-Pietersstation op een divers publiek. Starters en uitbollers, jonge koppels en gezinnen: iedereen die handig en bereikbaar wil wonen, vindt er zijn/haar ideale thuis.

 

Elegante torens boordevol natuurlijk licht

Sint-Pieterspoort in het kort

  • Energiezuinig woongebouw met horecapaviljoen en commerciële ruimte
  • 206 appartementen verdeeld over twee torens van 17 verdiepingen
  • Keuze uit 1-, 2- of 3-slaapkamerappartementen
  • Groen binnenplein
  • Fietsenberging op elke verdieping, met innovatief bike-to-unitsystem
  • Terrassen met uitzicht op de stad Gent en de Blaarmeersen

 

Het project Sint-Pieterspoort werd gelanceerd als Stationstuinen maar na gesprekken met buurtcomité Buitensporig werden de plannen aangepast en veranderde ook de naam. Sint-Pieterspoort omvat twee woontorens van zestig meter hoog, met mooie terrassen die uitkijken op de skyline van Gent en het groene binnenplein. Het aanbod varieert van één tot drie slaapkamers. Dankzij de grote raampartijen en de open indeling baden de appartementen in natuurlijk daglicht. Aan de buitenzijde zijn geen gevelstenen of zware structurele elementen te bespeuren. Hierdoor krijgt het glaswerk in het ontwerp van OFFICE KGDVS en Bontinck Architecture & Engineering alle aandacht en wordt Sint-Pieterspoort een stralende nieuwe baken voor stad Gent. ​ 

 

Mobiliteit op stadsmaat

Zowel in het masterplan van de nieuwe stationsbuurt als in het project Sint-Pieterspoort is mobiliteit een bijzonder aandachtspunt. De auto wordt zo veel mogelijk ontmoedigd en met het treinstation van Gent-Sint-Pieters in de achtertuin reis je naar alle uithoeken van het land. In het ontwerp van Sint-Pieterspoort is de fiets koning: er komen zo’n 700 fietsenstallingen, verspreid over alle verdiepingen van het project. Aan de voet van de torens zijn er heel wat fietsenstallingen en elke verdieping heeft een eigen fietsenberging. Met een innovatief bike-to-unitsystem kunnen bewoners hun fiets zo meenemen tot vlak bij hun appartement. Wie toch een auto nodig heeft, kan gebruikmaken van twee Cambiostandplaatsen. Persoonlijke wagens kunnen gestationeerd worden in de ruime ondergrondse parking. Van daaruit is er een erg vlotte verbinding met de R4 en andere in- en uitvalswegen.

 

 

"De buurt rond het station Gent-Sint-Pieters heeft de potentie om uit te groeien tot een voorbeeld voor groen en verantwoord wonen en werken" 

architect Kersten Geers

 

Gent-Sint-Pieters: een buurt in beweging 

Sinds enkele jaren ondergaat de stationsbuurt van Gent–Sint-Pieters een volledige metamorfose. Sint-Pieterspoort past perfect in het masterplan om van de omgeving van de Koningin Fabiolalaan en de nieuwe Esplanade Oscar Van de Voorde een vlot bereikbare, leefbare en aangename nieuwe stadsbuurt te maken. De komende jaren wordt er nog ruimte vrijgemaakt voor kantoren, woningen, winkels en binnenkort ook een nieuwe school. Braakliggende en onderbenutte terreinen in de directe omgeving van het station maken plaats voor groene ruimte en kwalitatieve ontwikkelingen zoals Sint-Pieterspoort. "De buurt rond het station Gent-Sint-Pieters heeft de potentie om uit te groeien tot een voorbeeld voor groen en verantwoord wonen en werken in de 21ste eeuw in een zero kilometer radius,” zegt architect Kersten Geers. “De stationswijk als het nieuwe lokaal.”

Meer info over het project: www.sintpieterspoort-gent.be

 

 

Over Triple Living

Projecten met visie

Triple Living ontwikkelt totaalvisies en bouwt buurten waarin elk gebouw, elke straat en elke aanplanting, bijdragen aan het totaalconcept. Een masterplan vormt de strategische basis van elk onderdeel van het verdere project: van de architectuur tot de invulling van de commerciële ruimtes, de groenaanleg en de verankering van de site in de lokale buurt.

Triple Living streeft naar een sterke band met de buurt en gaat solide, langdurige partnerships aan met buurtbewoners, lokale besturen en professionele stakeholders. Zodat alle projecten lokaal gedragen en geïntegreerd zijn. Hun herbestemmingsprojecten, woon- en werksites geven buurt en stad een sterke socio-economische impuls.

Triple Living combineert de kracht van decennialange ervaring met de knowhow van de toekomst. Het gedreven Triple Living-team zorgt voor een efficiënte, doelgerichte ontwikkeling van zelfs het meest complexe project. De ingenieurs houden de vinger aan de pols van de laatste nieuwe ontwikkelingen. De duurzame materialen, state of the art technieken en hoogkwalitatieve afwerking overstijgen de strengste kwaliteitseisen.

Triple Living is begaan met ecologie en de socio-economische context van zijn projecten. Ze willen zorg dragen voor de toekomstige generaties. Daarom zet Triple Living proactief in op vooruitstrevende duurzame materialen en technieken.